Україна впроваджує електронні технології документообігу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Україна впроваджує електронні технології документообігу
4-02-2011

В Україні вперше підписано угоду з використанням електронного цифрового підпису.

Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації Володимир Семиноженко взяв участь у підписанні угоди про співробітництво у сфері інформатизації між Держінформнауки та Одеською облдержадміністрацією.

Вперше угоду підписано в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису, що є наглядним прикладом того, що Україна переходить на безпаперові технології документообігу, повідомляє прес-служба Держінформнауки.

Документ підписали Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації Володимир Семиноженко, Голова Одеської облдержадміністрації Едуард Матвійчук і Голова Одеської облради Микола Пундик.

Концепція розвитку електронного урядування на період до 2015 року була схвалена на засіданні уряду в грудні минулого року.

У пілотному проекті впровадження технологій електронного урядування, реалізованому Держінформнауки, взяли участь понад 10 центральних органів виконавчої влади, утому числі - Одеська обласна адміністрація.

За підсумками реалізації пілотного проекту Одеська область показала найкращий результат. Зокрема, за кількістю користувачів Інтернетом Одеська область посідає 4 місце серед регіонів.

У 2010 році за сприяння Одеської національної академії зв’язку ім.Попова створено освітній онлайн-округ Овідіопольського району.

Серед основних завдань цього проекту – побудова єдиного інформаційного простору освітніх закладів, розширення можливостей дистанційної освіти в рамках шкільного навчального процесу, налагодження обміну інформацією між школами, управліннями освіти, дошкільними закладами, учнями, батьками.

Подальший розвиток проекту передбачає впровадження програмних засобів, які дозволять здійснити автоматизацію освітньо-організаційних процесів.

Як зазначили учасники наради, головними досягненнями електронного урядування мають стати - зростання довіри суспільства до влади та подолання відчуження між ними, зростання ступеню прозорості державного сектору, активніше залучення громадськості до процесу вироблення державних рішень та підвищення їхньої якості.

Згідно з підписаною угодою, Держінформнауки, Одеська облдержадміністрація та Одеська облрада спрямовуватимуть спільні зусилля на розв’язання найважливіших загальносуспільних проблем на основі широкого використання інформаційних технологій з урахуванням світових досягнень науки та тенденцій у сфері інформатизації.

Учасники наради відзначили, що впровадження електронного уряду, електронного бізнесу та електронної освіти на національному та регіональному рівнях демонструватимуть, як інноваційні ІКТ-рішення можуть сприяти прискореному економічному зростанню та соціальному розвитку.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів