Мінсоцполітики: Щодо індексації стипендій « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Мінсоцполітики: Щодо індексації стипендій
5-08-2014

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ


від 27.06.2014 р. N 130/10/136-14

Щодо індексації стипендій

<...>

Пунктом 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. N 1078 (із змінами) (далі - Порядок), визначено, що базовим місяцем при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії вважається місяць, в якому відбувається підвищення розміру стипендій.

Пунктом 10 1 Порядку передбачено, що обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється починаючи з місяця, в якому її призначено. У разі коли особа не отримувала стипендію або втратила право на її призначення, а в подальшому стипендія їй була знову або вперше призначена (за результатами наступного семестрового контролю, у зв'язку з переведенням на навчання за державним замовленням, появою підстав для призначення соціальної стипендії, поновленням на навчання тощо), обчислення індексу споживчих цін здійснюється з місяця призначення стипендії.

Враховуючи зазначене, базовим місяцем при індексації стипендії вважається місяць, в якому відбувається підвищення розміру стипендії.

У випадку, якщо студенти були зараховані у вересні 2013 року, індекс споживчих цін розраховується з місяця, в якому їх призначено за результатами семестрового контролю.

Якщо студентам виплачується підвищена стипендія за покращення оцінок, місяць виплати підвищеної стипендії не є базовим.

У випадку призначення підвищеної стипендії за успішність, на нашу думку, індексація має нараховуватись на розмір ординарної (звичайної) академічної стипендії.

Якщо студенту призначається соціальна стипендія, то обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації такої стипендії має здійснюватися з місяця призначення стипендії.



Заступник директора Департаменту
стратегічного планування та аналізу -
начальник відділу
Н. Підлужна








Додатково:

Внесено зміни до Порядку надання пільгового проїзду студентам

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів