Чим відрізняються вступні іспити американських та китайських вишів? « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Чим відрізняються вступні іспити американських та китайських вишів?
29-10-2012

За повідомленням китайської газети «Чжунго Цінняньбао», підготовка до різного роду іспитів – сильна сторона китайських школярів, у змаганнях на світовому рівні вони завжди серед перших. Однак в опублікованому 28 жовтня «Річній доповіді про SAT в Китаї у 2012 році» говориться, що серед китайських школярів, які склали іспит SAT, лише 7% набрали 1800 балів, що є «задовільним» результатом, а доля тих хто здобув більше 2000 балів – показник високого рівня підготовки – становила лише 2%.

Член державного комітету експертів з учбових планів та матеріалів базової освіти Гу Мін провів порівняльний аналіз вступних іспитів двох країн і відмітив, що у текстовій частині екзаменів в Китаї акцент робиться на логічне мислення, а в подібних питаннях американського тесту SAT1 просліджуються посилання для критичного мислення. Це свідчить про те, що в китайській освіті тренуванню навиків критичного мислення приділяється недостатньо уваги.

Газета «Чунцін Ченбао» повідомила, що ще в минулому році американський університет Дюка опублікував аналогічний звіт, в якому відмічається, що по кількості набраних балів SAT китайські студенти відстають від американських в середньому на 300 балів, головним чином через навички критичного мислення в читанні та письмі.

Екзамен SAT є американським тестом, відповідно, неможливо ігнорувати культурні відмінності двох країн, але ясно визначилась також недостатність критичного мислення китайських студентів.

За цим явищем стоять відмінності в освіті Китаю та Америки. Освіта по екзаменаційній системі Китаю ґрунтується на боротьбі за існування, в той час як США роблять акцент на інноваціях та створенню філософії в області навчання.

Китайські студенти сильні в логічному мисленні та здатні впоратись з любими екзаменаційними питаннями, однак їх слабка сторона проявляється тоді, коли потрібен особистий інноваційний потенціал. В США заохочується концепція критичного мислення та сміливості при формулюванні запитань, що в повній мірі заслуговує на запозичення для освітньої системи Китаю.



Додатково:

В Китаї розпочалась робота з прийму заявок на участь в публічних екзаменах по прийму на держслужбу-2013

Громадською радою при МОНмолодьспорту проведено експертизу проекту Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2013 році

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів