ХПІ разом з німецьким університетом видали перший подвійний диплом « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ХПІ разом з німецьким університетом видали перший подвійний диплом
8-08-2012

На новий рівень співпраці з іноземними університетами успішно вийшов Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».



Перший в історії університету подвійний диплом бакалавра Магдебурзького університету імені Отто-фон-Геріке та НТУ «ХПІ» було вручено студенту з Німеччини Маркусу Куме 30 червня 2012р. Він став першим в НТУ «ХПІ» випускником за програмою подвійних дипломів, яка розроблялася вже протягом декількох років. У Магдебурзі Маркус вчився 2 роки на економічному факультеті, в Україні він провів один рік, освоюючи в НТУ «ХПІ» спеціалізацію менеджмент зовнішньоекономічної діяльності на кафедрі Фінансів, де практично вся програма підготовки ведеться англійською мовою, повідомляє прес-служба НТУ "ХПІ".

Навчальні плани підготовки студентів за такою програмою були узгоджені заздалегідь, протягом багаторічної співпраці двох університетів. Укладений договір дозволяє зарахувати студенту дисципліни, які він вивчив в Німеччині, однак Маркусу довелося індивідуально вивчити ряд предметів для подолання розбіжності в навчальних планах. Написанням дипломного проекту керувала старший викладач кафедри Фінансів Ірина Володимирівна Глущенко.

Привітав Маркуса також і ректор НТУ «ХПІ» доктор технічних наук, професор Леонід Леонідович Товажнянський. Він зазначив, що це історична подія дала початок виходу університетів на принципово нову форму співпраці, і йому приємно, що партнерський університет надав можливість своєму студенту приїхати вчитися в Україну, а студент, в свою чергу, все ж зважився приїхати першим. Л.Л. Товажнянський також подякував координатора проекту з боку Німеччини Карін Шімпф, а також завідувача кафедрою Фінансів професора Володимира Якимовича Міщенко.

Маркус подякував всім організаторам цієї програми сказавши, що був дуже радий приїхати в Україну, де викладачі приділяють набагато більше уваги студентам, ніж у Німеччині. Він зазначив цілий ряд помічених ним особливостей, які притаманні університетам кожної з країн і які їх істотно відрізняють. Ці особливості, за його словами, полягають в більш тісних комунікаціях між студентами та професорсько-викладацьким складом, що витікає в більш персоналізований підхід до кожного зі студентів. Навчання в Україні набагато інтенсивніше, ніж у Німеччині, але студенти проводять набагато більше часу в аудиторіях і отримують більше допомоги від викладачів, приділяючи менше уваги індивідуальній роботі. Академічні групи у нас також набагато менше, і в цілому, він відзначив велику відкритість і комунікабельність українських студентів.

На питання проректора з міжнародних зв'язків Валерія Олексійовича Кравця про можливість підготовки студентів за програмою подвійних дипломів дистанційно через Інтернет Маркус відпові, що це можливо. Однак він додав, що в процесі навчання також важливе середовище, з яким людина знайомиться, тільки фізично проживаючи в країні. З українськими реаліями випускник планує познайомитися ще ближче, проходячи стажування в одній з харківських юридичних фірм відразу після закінчення навчання і отримання диплома.

Координатори проекту сподіваються, що майбутні студенти з України та Німеччини будуть успішні в навчанні за цією програмою і надалі. Ця програма - реальний внесок НТУ «ХПІ» в інтернаціоналізацію освіти, яка багато в чому зумовлює конкурентоспроможність випускників і може вивести освіту в країні на принципово новий рівень, що так необхідно зараз.



Додатково:


До кожного із 38 ВНЗ подано менше десяти заяв - Міносвіти

Дипломы, которые работают

КПІ – учасник освітньої ініціативи ЮНЕСКО

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів