МОЗ: ще один медзаклад Львівської області увійде до мережі університетських лікарень при ЛНМУ ім. Данила Галицького « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОЗ: ще один медзаклад Львівської області увійде до мережі університетських лікарень при ЛНМУ ім. Данила Галицького
9-08-2024

На базі Львівської обласної клінічної лікарні буде створена університетська лікарня.

Рішення про безоплатну передачу цілісного майнового комплексу Львівської обласної клінічної лікарні у державну власність ухвалили депутати Львівської обласної ради. Завдяки цьому на базі медичного закладу буде створена університетська лікарня Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Це вже другий медзаклад області, який увійде до мережі університетських лікарень при ЛНМУ. Крім того, Міністерство охорони здоров’я працює над створенням мережі університетських лікарень по всій Україні.

Створення університетської лікарні на базі Львівської обласної клінічної лікарні (далі – ОКЛ) дозволить максимально ефективно поєднати науково-педагогічну та лікувально-консультативну діяльність. Це сприятиме покращенню якості й конкурентоспроможності медичної освіти, а також рівня надання медичної допомоги та медичного обслуговування. Від цього виграє і громада, і регіон.

Львівська ОКЛ є однією з клінічних баз ЛНМУ ім. Данила Галицького. Щороку там навчається велика кількість студентів та проходять інтернатуру лікарі-інтерни за різними спеціальностями. У Львівській ОКЛ проводять науково-практичні дослідження із залученням кафедр ЛНМУ за різними напрямами, а переважна більшість працівників Університету здійснює практичну діяльність з надання високоспеціалізованої медичної допомоги саме в цьому медзакладі. Проте створити університетську лікарню на базі Львівської ОКЛ можна лише після передачі її цілісного майнового комплексу у державну власність, до сфери управління Міністерства охорони здоров’я.

За словами Віктора Ляшка, наша країна перебуває за крок до затвердження постанови КМУ про реалізацію експериментального проєкту із запровадження сучасних підходів в медичній освіті. Першим учасником проєкту стане Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Це дозволить об’єднати кошти на фінансування освітнього процесу, науки та кошти на оплату послуг з медичного обслуговування населення. Внаслідок цього лікарі, які беруть участь в освітньому процесі, й науково-педагогічні працівники, які надають медичну допомогу в університетській лікарні, отримають гідний рівень оплати праці.

МОЗ забезпечуватиме бюджетне фінансування оплати комунальних послуг та енергоносіїв та вживатиме заходів щодо планування і фінансування реалізації програм розвитку та підтримки у межах передбачених бюджетних призначень. Університетська лікарня матиме пріоритет у забезпеченні лікарськими засобами та медичними виробами, що закуповуються через централізовані закупівлі.

Наразі створюються можливості для міжнародного партнерства та міжнародної технічної допомоги, й саме новий формат закладу становить особливий інтерес європейських партнерів.

Університетська лікарня зможе залучати найкращих лікарів-іноземців без проходження підготовки в інтернатурі та нострифікації диплома для надання медичної допомоги й обміну досвідом. Університет, як учасник експериментального проєкту, зможе бути гнучкішим у формуванні потреб, розподілі кадрів, управлінні процесом навчання.

Розвиток університетської лікарні Львівського медичного університету стане прикладом для інших медичних університетів на шляху створення принципово нового типу закладів охорони здоровʼя.




За інформацією:
moz.gov.ua

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів