ЛНМУ ім. Данила Галицького: Новостворена Університетська лікарня розпочала роботу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ЛНМУ ім. Данила Галицького: Новостворена Університетська лікарня розпочала роботу
28-07-2024

З початку липня «Університетська лікарня» філія ЛНМУ ім. Данила Галицького розпочала повноцінну роботу. Прийом пацієнтів здійснює як амбулаторне, діагностичне відділення, так і стаціонар.

Цьому передувало кілька місяців напруженої організаційної роботи з передачі майна лікарні Львівської залізниці від міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України до міністерства охорони здоров`я, а відтак – до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Окрім того, належало вирішити питання з переведенням на нові місця праці колишніх працівників лікарні залізниці. Всі ці процеси, безумовно, супроводжувалися певним суспільним резонансом та занепокоєнням як медичного персоналу закладу, так і пацієнтів.

Завдяки активному сприянню особисто міністра охорони здоров`я України Віктора Ляшка та послідовній активній позиції ректора Університету, професора Ореста Чемериса організаційні та юридичні питання було вирішено. Настав час працювати.

Як повідомила виконувачка обов’язків директорки Університетської лікарні, професорка Тетяна Яворська, за неповний місяць відділення первинної медичної допомоги уклало декларації на медичне обслуговування з майже 3.5 тисячею пацієнтів, як дорослих, так і дітей, майже 6.5 тисяч пацієнтів було із амбулаторними зверненнями.

Поступово починають приймати пацієнтів стаціонарні відділення лікарні, які відновили роботу з 8-го липня. За цей час тут було проведено більше сотні оперативних втручань. Повноцінно ведуть роботу 10 відділень стаціонару й назагал 22 структурних підрозділи лічниці. Із 280 ліжок хірургічного та терапевтичного профілю вже заповнено 215. Зараз триває робота із відновлення функціонування ще кількох відділень стаціонару: гінекологічного, офтальмологічного. Очікується, що до кінця цього року, за сприяння МОЗу Університетська лікарня отримає додаткове обладнання – ангіограф та новий магнітно-резонансний томограф. Це дасть змогу надавати якісну медичну допомогу при інфарктах та інсультах, а відтак відкрити нові відділення та укласти договори на додаткові пакети на медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з Національною службою здоров’я України. До слова, на сьогодні Університетська лікарня має з НСЗУ підписані договори на 14 пакетів медичної допомоги – амбулаторної та стаціонарної.

На початку серпня в клініці відновлять заняття для лікарів інтернів ( практичні навички із спеціалізації тут здобуває більше 20 інтернів ЛНМУ різних років навчання). Тоді ж активно розпочнуть роботи з облаштування приміщень для університетських кафедр та занять студентів. Головне – є розуміння, що колаборація лікувальної установи з навчальним закладом в кінцевому результаті є взаємовигідною.

Нагадаємо, що «Університетська лікарня» філія ЛНМУ ім. Данила Галицького – перший в Україні багатопрофільний медичний заклад, який об`єднаний із навчальним. Створення такого симбіозу має на меті поліпшення рівня підготовки медичних кадрів, збільшення практичної складової в навчальному процесі, а також привнесення наукових розробок, новітніх технологій та ідей у практичну медицину.


: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів