Меморандум про співпрацю підписали Федерація роботодавців України та МОН України « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Меморандум про співпрацю підписали Федерація роботодавців України та МОН України
6-11-2018

Роботодавці та освітяни об’єднують зусилля для розвитку та популяризації профосвіти.

Відповідний Меморандум про співпрацю між Федерація роботодавців України та Міністерство освіти і науки України підписали сьогодні Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник та заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Ключові спільні завдання – розвиток державно-приватного партнерства, упровадження дуальної освіти та співпраця у створенні професійних та освітніх стандартів для забезпечення ринку праці висококваліфікованими кадрами.

Павло Хобзей підкреслив, що співпраця МОН з Федерацією завжди була і є конструктивною. Зокрема, питання професійної освіти - у зоні особливої уваги Міністерства.

«Ми виходимо на новий рівень співпраці. Адже неможливо здійснити модернізацію професійної освіти без участі роботодавців, саме вони визначають вимоги для підготовки кадрів, які ми для них навчаємо», – підкреслив заступник Міністра.

Сторони наголосили на нагальній необхідності суттєво підвищити рівень підготовки кадрів відповідно до вимог ринку праці. Адже наразі навіть молоді випускники затребуваних технічних спеціальностей, коли приходять на підприємство, мають дуже слабке уявлення щодо того, які навички потрібні. Саме тому роботодавцям фактично доводиться проводити їхнє перенавчання.

Загострює ситуацію диспропорція підготовки кадрів у професійній та вищій освіті. Тож, зокрема, необхідно підняти престиж професійної освіти, щоб, як зазначала Міністр освіти та науки Лілія Гриневич, вона перестала бути страшною казкою для кожного недисциплінованого учня в школі. Змінити ситуацію має широка просвітницька комунікаційна кампанія, яка б суттєво підвищила престиж робітничих професій в країні. І така промоція – ще одне спільне завдання, яке ставлять перед собою роботодавці та освітяни.

«Молода людина повинна мати максимум інформації щодо того, які можливості відкриває перед нею та чи інша професія, як вона може себе у ній реалізувати. Впевнений, що співпраця роботодавців із Міністерством освіти та науки у цій галузі стане запорукою розвитку конкурентоспроможної країни, успішного бізнесу та ефективного державного управління», - зазначив Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник.

Зокрема, МОН та ФРУ домовилися про співпрацю у організації та проведенні Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine WorldSkills Ukraine 2018.

Конкурс WorldSkills - це своєрідні олімпійські ігри для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, молодих кваліфікованих робітників і фахівців у віці від 18 до 24.

У діяльності міжнародної організації WorldSkills International беруть участь 74 країни. На сьогоднішній день це найбільше змагання з подібних у світі.

Місія проведення конкурсу— професійна орієнтація молоді, а також впровадження в систему вітчизняної професійної освіти кращих міжнародних напрацювань.

Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE»

- важливий засіб розвитку державно - громадського партнерства в системі освіти, сприятиме зростанню престижності робітничих професій.

Цього року його проводять Міністерство освіти і науки України та Федерація роботодавців України за підтримки Федерації металлургів Украины. Генеральний партнер – Метінвест. Захід відбудеться 27 – 29 листопада у Києві.








Додатково:

Павло Штутман: "Сьогодні розміщення держзамовлення базується не на реальних потребах економіки та роботодавців"

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів