Вступну кампанію в Україні завершено з порушеннями « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Вступну кампанію в Україні завершено з порушеннями
17-08-2011

Зокрема, розподіл державного замовлення у ВИШах відбувався непрозоро, а про кількість бюджетних місць стало відомо вже під кінець терміну подачі документів, - констатують спостерігачі.

“Міністерство сказало, що до них надійшло прохання про коригування державного замовлення від 300 вищих навчальних закладів, і цей перерозподіл відбувався в ручному режимі, в останні дні прийому документів, і при оприлюднені списків рекомендованих”, - каже керівник проекту КВУ Наталія Линник.

“З приходом нової адміністрації, міністерства нового, міністра і його команди, розподіл місць державного замовлення відбувається: перше - непрозоро, друге - відбувається таким чином, що страждають найкращі українські університети, і має певний регіональний фокус”, - каже декан правничих наук Києво-Могилянської академії Андрій Малешевич.

Попри заяви профільного міністра Дмитра Табачника про те, що держзамовлення на технічні спеціальності не скорочуватимуть, їх таки урізали, майже на 16%, на гуманітарні - ледь не на третину. До нововведення від Міносвіти - електронного вступу - теж є запитання, - кажуть експерти. Окрім того, що система весь час давала збій, вийшла плутанина з документами, повідомляє 24 канал.

“Оператором електронного вступу, що ці функції були покладені на державне підприємство "Інфоресурс" постановою Кабінету міністрів від 13 липня 2011 року "про створення єдиної державної бази електронної освіти". Нагадаю, прийом документів у нас почався 1 липня. хто перших 13 днів відповідав за введення державного вступу - це дуже велике серйозне запитання”, - каже викладач Києво-Могилянської академії Інна Совсун.

Як відомо, минулого тижня міністр науки, освіти, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що вступна кампанія пройшла спокійно, а права абітурієнтів не порушувалися.


Додатково:

ВІДЕО


Інформація по темі:

Табачник задоволений цьогорічною вступною кампанією

Вступна кампанія 2011 – перші підсумки. Скарг побільшало

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів