У МОНмолодьспорту обговорили питання передачі вузів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У МОНмолодьспорту обговорили питання передачі вузів
15-12-2011

13 грудня 2011 року відбулася зустріч Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми з представниками органів виконавчої влади, які відповідно до схваленого Урядом розпорядження від 16.11.2011 року № 1191-р, мають передати МОНмолодьспорту вищі навчальні заклади І-IV рівня акредитації, що підпорядковані іншим міністерствам і відомствам.

Учасники наради обговорили питання щодо реалізації процесу передачі вищих навчальних закладів.

Євген Суліма наголосив, що жодного контракту з ректорами вищих начальних закладів, що передаються до сфери управління МОНмолодьспорту розірвано не буде. Він повідомив, що «колективи вузів повинні залишитися у робочому стані, студенти – продовжувати в робочому режимі процес отримання знань».

«Ми враховуватимемо всі обговорені сьогодні питання і будемо вирішувати їх разом. Але все повинно відбуватися в режимі постійного діалогу. Міністерство нікому не буде заважити, будемо лише допомагати. У першу чергу повинен бути забезпечений освітній процес», - підкреслив Перший заступник Міністра.

Також він провів нараду з відповідальними працівниками Міністерства охорони здоров’я щодо передачі вищих навчальних закладів МОЗ до сфери управління МОНмолодьспорту. Зокрема, обговорили особливості передачі медичних вищих навчальних закладів, університетських медичних клінік, організації післядипломної медичної освіти, орендної плати за розташування університетських кафедр у лікувальних закладах МОЗ та інші питання.

Загалом до сфери управління Міністерства освіти передано близько ста навчальних закладів, що до цього часу були підпорядковані іншим міністерствам і відомствам.

Зокрема до сфери управління Міністерства освіти передано вищі навчальні заклади І-IV рівня акредитації, що були підпорядковані Мінагрополітики, МОЗ, Мінінфраструктури, Мінсоцполітики, Мінфіну, Міненерговугілля, Держлісагентству, Держрибагентству, Держстату та Адміністрації Держспецзв’язку.

Передача зазначених вищих навчальних закладів до сфери управління Міносвіти має відбутися до 1 січня 2012 року.

За матеріалами: mon.gov.ua, regionews.com.ua та osvita.ua



Додатково:

Многие украинские вузы лишатся части лицензий

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів