Уряд модернізує ПТУ


Міністерство освіти ініціює виділення 5 млрд гривень на оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів у 2011-2016 роках.


Як заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник, Міносвіти розробило і зараз узгоджує із зацікавленими міністерствами державну програму розвитку професійно-технічної освіти на 2011-2016 роки.

«Державна програма, яку, сподіваюся, розгляне в квітні місяці Кабінет міністрів, передбачає за 5 років направити в реконструкцію навчального парку, парку верстатів, механізмів, будівель професійно-технічних навчальних закладів понад 5 млрд гривень», — сказав міністр.

За словами Табачника, програмою передбачається що 4,3 млрд гривень на зазначені цілі буде виділено з державного бюджету, а решту витрат профінансують місцеві бюджети.

Він також повідомив, що на сьогоднішній день в Україні налічується близько 990 професійно-технічних навчальних закладів і ще близько 200 аналогічних установ у структурі Міністерство аграрної політики і продовольства.

Крім цього він зазначив, що з наступного навчального року планується впровадження профільної освіти в школі, одним з 6 можливих модулів якого стане трудова школа.




Огигінал новини «Уряд модернізує ПТУ» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=973&param=Japan
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php