University World News: Times Higher Education проведе детальний аналіз системи вищої освіти Угорщини


Велика угода Угорщини з рейтингом "THE": що відбувається?

22 квітня 2024 року Times Higher Education оголосила ( https://www.timeshighereducation.com/press-releases/hungary-demonstrates-higher-education-ambitions-groundbreaking-new-agreement ) , що досягла «новаторської» угоди з Міністерством культури та інновацій Угорщини з метою «суттєвого зміцнення, розвитку та просування сектора вищої освіти».

Times Higher Education (THE) «проведе детальний аналіз системи вищої освіти Угорщини, проаналізувавши її поточну ефективність і порівнявши її з успішними глобальними освітніми центрами на основі золотого стандарту THE World University Rankings, і перегляне це у світлі амбіцій міністерства».”

Daily News в Угорщині стверджує, що «ціль уряду полягала в тому, щоб більш ніж подвоїти кількість іноземних студентів в угорських університетах»...

Що з цього для Угорщини?

Згідно з угодою з THE , буде проведено детальний аналіз угорських університетів з точки зору їх ефективності в порівнянні з регіональними та світовими аналогами. Міністерство матиме доступ до матеріалів THE щодо університетів у понад 100 країнах світу щодо освіти, досліджень, фінансової стабільності, міжнародної діяльності, соціального впливу та даних про наукову репутацію, щоб допомогти угорським університетам.

За словами державного секретаря Угорщини з питань вищої освіти , мета полягає в тому, щоб подвоїти кількість іноземних студентів в угорських університетах і мати «угорський університет серед 100 найкращих у світі до 2030 року та принаймні три серед 100 найкращих у Європі».

За винятком Semmelweis University, який посів приблизно 250 місце в рейтингу THE 2024, усі інші угорські навчальні заклади або залишалися статичними, або знижувалися протягом багатьох років, коливаючись від позначки 500 до понад 1200 .

Проте підйом у рейтингу – справа дуже дорога. Будь-яка дія, окрім забезпечення того, щоб кожен викладач університету використовував ту саму приналежність, коштує мільйони, щоб здійснити будь-яку значну зміну рангу – і це ще до того, як Угорщина врахує величезну плату THE. Більш того, щоб рухатися вгору, інший університет повинен рухатися вниз.

Кількість іноземних студентів денної форми навчання в університетах Угорщини демонструвала постійне зростання між 2009 і 2020 роками , причому більшість із 32000 студентів були залучені державними стипендіями, студентськими візами та відносно дешевим навчанням для медицини, стоматології та ветеринарної освіти.

Угорщина нічим не відрізняється від інших країн у прагненні підвищити свою міжнародну привабливість – не лише для іноземних студентів та випускників, які можуть оселитися в країні, але й для тих, хто утворює нову діаспору та може допомогти створити міцну міжнародну репутацію та зв’язки.


Докладніше на сайті universityworldnews.com >>> ( https://www.universityworldnews.com/post.php?story=20240523152105824 )




За інформацією:
universityworldnews.com ( https://www.universityworldnews.com/post.php?story=20240523152105824 )



Огигінал новини «University World News: Times Higher Education проведе детальний аналіз системи вищої освіти Угорщини» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=8235&param=United+Kingdom
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php