"АрміяInform": Президент підписав закон про мобілізацію з 25 років


Президент України Володимир Зеленський підписав закон ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3127-IX#Text ), який зменшує вік мобілізації з 27 до 25 років.

Про це свідчить ( https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/41904 )картка законопроєкту 9281 про внесення змін до Проєкту Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Його ухвалили ще в травні 2023 року, відтоді він перебував на підписі Президента України.

Сьогодні на сайті Верховної Ради вказано, що закон «повернуто з підписом від Президента України».

Проєкт Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» розроблено за ініціативою Головнокомандувача Збройних Сил України з метою зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку.

Раніше українці віком 18-27 років підлягали призову на строкову військову службу. З прийняттям закону буде змога мобілізувати більше молоді до ЗСУ.

Нагадаємо, що у червні 2023 року Проєкт Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» підписав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.




За інформацією:
armyinform.com.ua ( https://armyinform.com.ua/2024/04/02/prezydent-pidpysav-zakon-pro-mobilizacziyu-z-25-rokiv/ ),
itd.rada.gov.ua ( https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/41904 ),
zakon.rada.gov.ua ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3127-IX#Text )



Огигінал новини «"АрміяInform": Президент підписав закон про мобілізацію з 25 років» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=8192&param=Spain
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php