"KharkivToday": У Міністерстві освіти пояснили, чому об`єднують харківський виш


Завершується підготовка документації для проєкту об`єднання Української інженерно-педагогічної академії з Харківським національним університетом ім. Каразіна.

Поки що в Києві готують тільки це укрупнення харківських вишів, про інші мова не йде, запевняє заступник міністра освіти Михайло Винницький. Про це він повідомив в етері радіо "Накипіло" ( https://radio.nakypilo.ua/podcast/ukrupnennya-universytetiv-u-harkovi-skasovuyetsya/?fbclid=IwAR15Ggv0EdHhJxTuRSf4U2SFHiO3Kljp2uBOAvwu5J_xWXgX3l3GmsO-oY8 ). За словами представника МОНу, мережа закладів вищої освіти буде змінюватися по всій Україні, а не тільки у Харкові, уже є рішення про об'єднання університетів у Миколаєві, Одесі та ін. Із 179 вишів, які зараз є в Україні, залишаться близько 100. За словами Винницького, причина скорочення — демографічні показники та покращення якості освіти. Утримувати університети з невеликою кількістю студентів держава не зможе.

"Жодного рішення по Харкову немає, за винятком одного вишу. На сьогодні є погоджене зі всіма органами центральної виконавчої влади про приєднання УІПА до ХНУ ім. Каразіна. Чому саме цей виш? Академія покликана готувати майстрів виробничого навчання для професійно-технічної освіти. На превеликий жаль, за останні 10 років рівень працевлаштування його випускників не перевищує 25%. Для кого ми маємо цей окремий виш? До того ж він має найбільшу кількість студентів, осіб чоловічої статі у віці 25+, прийнятих минулого року. Виш має надзвичайно високу кількість осіб, які вчаться за заочною формою навчання. Чи може така форма забезпечити в такій кількоссті необхідну якість? Мене дивує реакція УІПА. Інженерно-педагогічна академія — один із найслабших закладів вищої освіти Харкова і ми не можемо дозволити деградації", — сказав Винницький.

Чиновник Міносвіти називає УІПА "одним із найслабших вишів Харкова"...

Одразу після заяв Винницького УІПА направила листи ( http://uipa.edu.ua/ua/news/10294-nas-ne-chuyut-kolektiv-uipa-zvertaetsya-do-kerivnitstva-krajini )Президенту України та Кабінету Міністрів України.



Докладніше на сайті 2day.kh.ua >> ( https://2day.kh.ua/ua/kharkow/u-ministerstvi-osvity-poyasnyly-chomu-obyednuyut-kharkivskyy-vysh )




Огигінал новини «"KharkivToday": У Міністерстві освіти пояснили, чому об`єднують харківський виш» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=8114&univ=ntu.edu.tw
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php