КрНУ ім. Михайла Остроградського отримав сертифікат дійсного члена Європейської асоціації університетів (Брюсель)


Кременчуцький національний університет отримав сертифікат дійсного члена Європейської асоціації університетів (Брюсель)

Рада Європейської асоціації університетів ухвалила заявку Кременчуцького національного університету ім. Михайла Остроградського (КрНУ) на індивідуальне членство у Європейській асоціації університетів/European University Association (EUA). КрНУ набув статусу дійсного члена EUA.

За рішенням ректора, заявку на індивідуальне членство у EUA Кременчуцький національний університет подав у грудні 2022 року. Також із відповідним рекомендаційним листом до президента EUA професора Майкла Мерфі звернувся голова Спілки ректорів вищих навчальних закладів України професор Петро Куликов. У 2023 році Рада Європейської асоціації університетів ухвалила позитивне рішення щодо заявки КрНУ. Наразі університет отримав пакет офіційних документів щодо членства у EUA.

Претенденти на членство у EUA мають відповідати певним вимогам. При розгляді заявки КрНУ аналізувалися наукова та освітня діяльність університету, його науково-педагогічний потенціал, а також чи сприяє наукова та освітня діяльність закладу ефективній реалізації Цілей сталого розвитку ООН (ЦСР). Значну роль відіграло і міжнародне визнання КрНУ, яке засвідчували світові рейтинги: QS TOP 250 Universities of Emerging Europe & Central Asia (у КрНУ 23 місце серед 38 університетів України, що увійшли до рейтингу); рейтинг WEB of Universities WEBOMETRICS (у КрНУ 57 місце серед 312 українських університетів); Global University Ranking uniRank™ (86 місце серед 185 ВНЗ України) тощо (наведені дані, дійсні на час подання заявки та ухвалення відповідного рішення).

Членство в EUA відкриває для Кременчуцького національного університету нові можливості для наукової співпраці з європейськими колегами, дослідницької діяльності, академічних обмінів тощо.
Адже Європейська асоціація університетів (EUA) представляє понад 850 університетів і національних конференцій ректорів у 49 країнах Європи. EUA відіграє вирішальну роль у Болонському процесі та у впливі на політику ЄС щодо вищої освіти, досліджень та інновацій.

EUA надає університетам можливості для обміну передовим досвідом, для участі у міжнародних проектах та спільних навчальних заходах із залученням широкого кола університетів. Асоціація також створює унікальні можливості для формування європейської політики та ініціатив, що стосуються вищої освіти і наукових досліджень. EUA підтримує університети у реалізації Цілей сталого розвитку ООН (ЦСР), асоціація є членом SDG Watch Europe. Після початку повномасштабної російсько-української війни EUA активно підтримує українські університети та допомагає їм інтегруватися у європейський простір.




Огигінал новини «КрНУ ім. Михайла Остроградського отримав сертифікат дійсного члена Європейської асоціації університетів (Брюсель)» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=8108&univ=ens.fr
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php