Український католицький університет відкриває у Львові медичну клініку


Український католицький університет відкриває у Львові медичну клініку ( https://clinic.ucu.org.ua/ ), яка стане освітньо-практичним хабом. Тут фахівці надаватимуть кваліфіковану допомогу пацієнтам, а також заклад стане базою для підготовки майбутніх працівників медичної галузі.

Як розповіла Наталка Климовська, проректорка з розвитку та комунікацій, основними напрямками роботи Медичної клініки УКУ стануть:

— сімейна медицина (первинна медицина, яка забезпечує консультації, діагностику та терапевтичне лікування);

— психологічна допомога: фахівці закладу реалізовуватимуть проєкти з ментального здоров’я та проводитимуть комплексну психологічну терапію;

— фізична терапія та ерготерапія: вторинна реабілітація для ветеранів війни та цивільних, які потребують відновлення фізичної активності після травмувань чи перенесених захворювань.


Проєкт Клініки УКУ є частиною Стратегії розвитку Українського католицького університету 2030...

...Щоб забезпечити комплексну медичну допомогу, у клініці УКУ впроваджують також практику вузьких спеціалістів: терапевта, отоларинголога, аудіолога, травматолога, невропатолога, кардіолога.

Якісну діагностику проводитимуть за допомогою сучасного обладнання та інноваційних підходів у медицині, залучатимуть провідних фахівців. Один з перспективних напрямів — аудіологія, раннє виявлення порушень слуху внаслідок хвороби чи травмувань/контузії.

Також Медична клініка стане практичною базою навчання студентів Факультету наук про здоров’я УКУ, що діє в структурі університету з вересня 2016 року. Нині тут здійснюють підготовку майбутніх фахівців на двох бакалаврських (Психологія; Соціальна робота) і трьох магістерських програм (Клінічна психологія з основами когнітивно-поведінкової терапії; Клінічна психологія з основами психодинамічної терапії; Фізична терапія та ерготерапія). Залучення студентів до медичної практики сприятиме підвищенню професійного рівня майбутніх спеціалістів і набуття ними практичного досвіду.



Докладніше на сайті ucu.edu.ua >>> ( https://ucu.edu.ua/news/uku-vidkryvaye-u-lvovi-medychnu-kliniku/ )




Огигінал новини «Український католицький університет відкриває у Львові медичну клініку» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=8085&param=Italy
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php