Профспілка працівників освіти і науки України: Усе світове українство відзначило День української писемності та мови


Відповідно до Указу №455/2023 ( https://www.president.gov.ua/documents/4552023-47641 ) дата святкування Дня української писемності та мови була перенесена з 9 листопада на 27 жовтня. І вперше у 2023 році його відзначали саме у цей день.

Традиційно до цього Дня в Україні, та за її межами відбувається багато заходів з популяризації української мови, серед яких і Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

За час свого існування українська пережила не менше пів тисячі циркулярів та указів, постанов і ухвал, розпоряджень та наказів про заборону. Але вона вистояла! І сьогодні, маючи безпрецендентну підтримку за всі роки новітньої історії незалежності, пішла у свій вирішальний контрнаступ. Кожен, говорячи українською, наближає Перемогу!

Вивчаймо, плекаймо та бережімо українську мову, адже допоки вона живе – живе і нація.




Докладніше на сайті pon.org.ua ( https://pon.org.ua/novyny/10680-use-svitove-ukrainstvo-vidznachylo-den-ukrainskoi-pysemnosti-ta-movy.html )




Огигінал новини «Профспілка працівників освіти і науки України: Усе світове українство відзначило День української писемності та мови» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=8042&param=Italy
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php