WIPO: Оприлюднено Глобальний інноваційний індекс 2023 року. Україна посідає 55 місце.


Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) повідомляє про оприлюднення щорічного звіту Global Innovation Index 2023 ( https://www.wipo.int/global_innovation_index/en/2023/ ), в якому відображається пульс глобальних інноваційних тенденцій на тлі економічного середовища, повного невизначеності. Він розкриває рейтинг найбільш інноваційних економік світу цього року серед 132 економік і локалізує 100 найкращих науково-технічних інноваційних кластерів ( https://www.wipo.int/global_innovation_index/en/2023/science-technology-clusters.html ).

WIPO: Оприлюднено Глобальний інноваційний індекс 2023 року. Україна посідає 55 місце. ( /prog/data/upimages/global-innovation-index-2023.png )

Глобальний індекс інновацій базується на понад 80 показниках інноваційного потенціалу, включаючи інвестиції в дослідження та розробки, витрати на освіту та високотехнологічну продукцію. Одним з показників є позиція найкращих університетів у рейтингу QS World University Rankings ( https://euroosvita.net/index.php/?category=57 ).

Існують серйозні регіональні відмінності в інноваційному потенціалі.

Швейцарія є найбільш інноваційною економікою у 2023 році, за нею йдуть Швеція, Сполучені Штати, Велика Британія та Сінгапур.

Цього року Швеція випередила США і піднялася на друге місце. Сінгапур увійшов до п'ятірки лідерів і зайняв лідируючу позицію серед економік регіону Південно-Східної Азії, Східної Азії та Океанії (SEAO).

Завантажити Глобальний індекс інновацій 2022:



Огигінал новини «WIPO: Оприлюднено Глобальний інноваційний індекс 2023 року. Україна посідає 55 місце.» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=8033&univ=uned.es
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php