IREG Observatory: Leiden Ranking опублікує новий рейтинг університетів з використанням відкритих даних


Центр науково-технічних досліджень (CWTS) Лейденського університету, Нідерланди, оголосив ( https://www-researchprofessionalnews-com.translate.goog/rr-news-europe-universities-2023-9-leiden-rankings-to-add-open-source-version-in-2024/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ru&_x_tr_hl=ru ), що наступного року опублікує новий рейтинг університетів з використанням відкритих даних і відкритих алгоритмів. Це доповнить поточні рейтинги ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7951 ), отримані на основі даних з Web of Science.

За словами Лудо Уолтмана (Ludo Waltman), заступника директора CWTS, більшості поточних рейтингів бракує прозорості, вони об’єднують складні показники в одне число та надають недостатню інформацію про свою методологію.

Повідомляється, що Волтман сказав, що «якщо дані будуть стануть доступними, кожен, хто має певний рівень обчислювальних навичок, може скласти власний рейтинг, а це означає, що ми демократизуємо дискусію про те, що має значення в науці». Він сказав, що CWTS використовуватиме ту саму методологію як для відкритого коду, так і для стандартного рейтингу.

Залежно від результатів і отримання нових рейтингів, CWTS розгляне, як діяти далі.




Огигінал новини «IREG Observatory: Leiden Ranking опублікує новий рейтинг університетів з використанням відкритих даних» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=8025&univ=mtu.edu
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php