NBU University Challenge 2023: Реєстрація студентських команд триватиме до 20 вересня 2023 року (включно)


Національний банк України оголошує про початок традиційного студентського чемпіонату "Монетарна політика: виклик НБУ університетам ( https://events.bank.gov.ua/uchallenge2023/ )" (NBU University Challenge 2023) та запрошує до участі у змаганнях молодь з усієї України.

"Другий рік поспіль Національний банк проводить NBU University Challenge в умовах повномасштабної війни. В умовах високої невизначеності, значних ризиків та постійного калібрування власного інструментарію для забезпечення макрофінансової стабільності. Все це – виклики й для майбутніх робіт учасників чемпіонату, які, не маю сумнівів, вони вкотре гідно здолають.

Залучення молоді – це не лише можливість ближче познайомити з роботою центрального банку тих, хто будуватиме майбутнє України. Це також дасть змогу Національному банку почути свіжі думки та ідеї, які можуть допомогти підвищити нашу ефективність"
, – зазначив Голова НБУ Андрій Пишний.

Що таке NBU University Challenge?

Це унікальна можливість зазирнути за лаштунки роботи центрального банку. Національний банк з 2019 року щорічно проводить це змагання для поглиблення практичного розуміння студентами ролі монетарної політики в розвитку економіки України.

Учасникам необхідно буде підготувати та обґрунтувати відповідь на розширене питання: "Якими мають бути рішення Правління НБУ щодо процентних ставок, офіційного курсу та валютних обмежень під час війни і чому?"

Беручи участь у змаганні, студенти можуть поліпшити навички аналітичного мислення, економіко-математичного моделювання, командної роботи й публічних виступів, які є важливими для успішного професійного розвитку.

Хто може взяти участь у чемпіонаті?

Команди будь-якого закладу вищої освіти нашої країни. Команда має складатися з трьох-п'яти студентів, які навчаються на одному факультеті. Роботу команди координує один викладач-наставник.

Учасниками чемпіонату не можуть бути чинні стажисти або працівники Національного банку.

Минулого року в чемпіонаті взяли участь понад 100 студентів – представники 20 університетів із 10 областей України та міста Києва. Загалом за чотири роки існування цього студентського змагання його учасниками стали команди з 49 університетів із 20 регіонів України.

Як зареєструватися для участі та коли відбуватиметься NBU University Challenge 2023?

Щоб зареєструватися для участі в чемпіонаті, командам необхідно заповнити форму за цим посиланням. Реєстрація студентських команд триватиме до 20 вересня 2023 року ( https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecHC38F_3_L7L8yarKdBbt8DHzxmbuxmrfNbytIDd6gmW12g/viewform ) (включно).

Наступного дня після закриття реєстрації, 22 вересня, відбудеться настановча сесія для зареєстрованих команд. Учасники матимуть можливість ознайомитися з роботою Комітету з монетарної політики Національного банку та дізнатися більше про інструменти, які застосовує центральний банк для забезпечення макрофінансової стабільності в умовах повномасштабної війни. Презентації для участі у змаганні мають бути подані командами до 25 жовтня (включно). Оголошення результатів відбору команд-фіналістів відбудеться 8 листопада, а фінал – 24 листопада.

Роботи учасників оцінюватимуть члени Комітету з монетарної політики Національного банку України та запрошені експерти.

Що отримають фіналісти чемпіонату?

Фіналісти й переможці чемпіонату будуть відзначені та отримають запрошення на стажування до НБУ, а команда-переможець здобуде Кубок Голови Національного банку України.

Із детальною інформацією про умови участі та основні етапи чемпіонату можна ознайомитися за посиланням ( https://events.bank.gov.ua/uchallenge2023/ ).

Реєструйтеся для участі та до зустрічі на NBU University Challenge!




Огигінал новини «NBU University Challenge 2023: Реєстрація студентських команд триватиме до 20 вересня 2023 року (включно)» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=8021&param=Poland
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php