Мінреінтеграції: Парламент підтримав законопроєкт щодо визнання освіти, здобутої на окупованих територіях


Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт № 9591 ( https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/42477 ) щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України. Про це повідомляє ( https://ppu.gov.ua/press-center/v-pershomu-chytanni-skhvalenyy-zakonoproiekt-pro-vyznannia-rezultativ-navchannia-osib-iaki-prozhyvaiut-na-tymchasovo-okupovaniy-terytorii-ukrainy/ )Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Законопроєкт передбачає процедуру проходження атестації для визнання результатів такого навчання та його продовження в українських закладах освіти.

Атестація не проводитиметься:

• зі спеціальностей (професій), перелік яких затверджує Уряд;

• для визнання результатів навчання і кредитів ЄКТС на магістерському рівні вищої освіти (крім програм підготовки магістрів медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування).


Запровадження такого механізму є важливою складовою реінтеграції територій, відновлення доступу громадян до українського освітнього та культурного простору. Також це дасть змогу їм реалізувати своє право на навчання, забезпечити професійну кар’єру й участь у відбудові України.





За інформацією:
minre.gov.ua ( https://minre.gov.ua/2023/08/24/parlament-pidtrymav-zakonoproyekt-shhodo-vyznannya-osvity-zdobutoyi-na-okupovanyh-terytoriyah/ )



Огигінал новини «Мінреінтеграції: Парламент підтримав законопроєкт щодо визнання освіти, здобутої на окупованих територіях» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=8014&param=Spain
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php