Erudera: Іноземних студентів, які виїхали з України через війну, попросили покинути Нідерланди


Влада Нідерландів попросила громадян третіх країн з України, включаючи студентів, які в'їхали до Нідерландів після російського вторгнення, повернутися до своїх рідних країн, повідомляють місцеві ЗМІ.

Група з майже 4 500 громадян прибула до Нідерландів разом із тисячами українських біженців і тепер не зможе проживати та працювати в країні. Згідно з повідомленням Dutch News, цим громадянам запропонували 2000 євро за повернення додому або зобов'язали офіційно подати прохання про надання притулку.

Міністр з міграційних питань Нідерландів Ерік ван дер Бург (Eric van der Burg ( https://www.government.nl/government/members-of-cabinet/eric-van-der-burg )) заявив, що особи, які побоюються переслідувань, завжди мають можливість попросити притулку в Нідерландах. Однак він зазначив, що ті, хто має тимчасові навчальні та робочі візи, повинні повернутися до своїх країн.

Окрім того влада надала близько 100 тисячам українцям право перебувати в країні без будь-яких умов.

Кількість українських студентів, які обирають Нідерланди для продовження вищої освіти, зростає з 2006 року. Але більш помітне зростання було зафіксовано після початку війни в лютому 2022 року.

Нідерландська організація з інтернаціоналізації освіти Nuffic ( https://www.nuffic.nl/en ) повідомила, що у 2022/23 навчальному році до голландських закладів вищої освіти вступило на 50% більше українських студентів, ніж попереднього року (2021/22).

Більше половини цих студентів навчаються на бакалаврських програмах в університетах прикладних наук (universities of applied sciences - UAS), а 34,6% - в дослідницьких університетах. Кожен десятий здобуває ступінь магістра в дослідницьких університетах.

У звіті також відмічається, що на магістратурі UAS навчаютєся менше студентів з України.


Докладніше на сайті erudera.com >>> ( https://erudera.com/news/international-students-who-fled-ukraine-due-to-war-asked-to-leave-netherlands/ )







Додатково:

Збільшено кількість відмов у наданні студентської візи США: минулого року рівень відмов склав 35% ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7935 )




Огигінал новини «Erudera: Іноземних студентів, які виїхали з України через війну, попросили покинути Нідерланди» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7977&univ=ua.ac.be
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php