ДП "УІІВ": Актуалізовано переліки безоплатних баз даних патентної документації та непатентної літератури


IP офіс ( https://nipo.gov.ua/ ) представляє актуалізовані переліки безоплатних баз даних патентної документації та непатентної літератури, що можуть бути використанні при проведенні патентно-інформаційних досліджень.

  • Перелік баз даних об’єктів промислової власності зарубіжних патентних відомств
  • ( https://ukrpatent.org/atachs/perelik-bd-pat-vidomstv.pdf )
    Перелік надає посилання на бази даних 54 патентних відомств країн світу та 4 міжнародних і регіональних організацій інтелектуальної власності. Бази даних містять офіційні публікації відомств промислової власності про охоронні документи на винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки.

  • Перелік науково-технічних баз даних та довідкових ресурсів, до яких надається безоплатний онлайн-доступ
  • ( https://ukrpatent.org/atachs/perelik-naukovo-tech-bd.pdf )

    Перелік надає посилання на електронні ресурси, що містять науково-технічні видання, які не є офіційними публікаціями патентних відомств, проте містять відомості про охороноздатні об’єкти техніки. Перелік включає посилання на політематичні та галузеві бази даних та пошукові системи.

  • Перелік загальнодоступних інформаційних ресурсів патентної документації
  • ( https://ukrpatent.org/atachs/perelik-inf-res-pat-dok.pdf )

    Перелік надає посилання на інформаційні ресурси, що дозволяють вести пошук одночасно в базах даних з великим масивом патентних документів, забезпечують безкоштовний швидкий доступ до мільйонів патентів та патентних заявок багатьох країн світу.



    Огигінал новини «ДП "УІІВ": Актуалізовано переліки безоплатних баз даних патентної документації та непатентної літератури» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7973&univ=tu-dresden.de
    «Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php