Nature: Національний науковий фонд США (NSF) проведе пілотне опитування серед докторів наук із запитаннями про їх належність до ЛГБТ+


Національний науковий фонд США (US National Science Foundation - NSF ( https://www.nsf.gov/ )) оголосив про пілотний проект із відстеження демографічних показників сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності (sexual orientation and gender identity - SOGI), коли цього року буде опубліковано щорічний перепис усіх одержувачів наукових ступенів доктора наук у американських установах.

Щорічний огляд здобутих докторських ступенів (Survey of Earned Doctorates - SED ( https://www.nsf.gov/statistics/srvydoctorates/ )) , започаткований у 1957 році, збирає демографічну інформацію про стать, расу та етнічну приналежність, наукову дисципліну, борговий тягар, статус інвалідності та статус громадянства нових одержувачів PhD, та іншу інформацію. NSF публікує результати на своєму веб-сайті та ділиться цією інформацією з навчальними закладами Сполучених Штатів.

Дані SED зазвичай використовуються державними установами, науковими установами та промисловістю ( https://nces.ed.gov/statprog/handbook/pdf/sed.pdf ) для відстеження кар’єри жінок, людей з різним кольором шкіри і людей з обмеженими можливостями в науці, техніці, інженерії та математиці (STEM). Але на сьогоднішній день SED не розглядав кар’єрний розвиток науковців, які є членами гендерних або сексуальних меншин (ЛГБТ+).

Очікується, що збір цих даних допоможе NSF та іншим агентствам проаналізувати політику та дії роботодавців для усунення ненавмисних перешкод для працевлаштування, просування по службі та інклюзії ЛГБТ+ спільноти.

Залежно від результатів пілоту, запитання SOGI можуть бути включені до SED 2025, тобто перший набір даних про вчених ЛГБТ+ може бути доступний у 2026 році.



Докладніше на сайті nature.com >>> ( https://www.nature.com/articles/d41586-023-01623-8 )




Огигінал новини «Nature: Національний науковий фонд США (NSF) проведе пілотне опитування серед докторів наук із запитаннями про їх належність до ЛГБТ+» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7891&param=Finland
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php