Вступ - 2023: 3 квітня ‒ старт реєстрації для участі в НМТ


Сьогодні, 3 квітня, розпочалася реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті. Триватиме вона до 3 травня. Український центр оцінювання якості освіти забезпечить її в безпаперовій формі.

Щоб зареєструватися, потенційному вступнику / потенційній вступниці потрібно буде за допомогою спеціального сервісу ( https://my.testportal.gov.ua/registration/nmt ) на вебсайті Українського центру створити персональний кабінет ( https://my.testportal.gov.ua/cabinet/login ) (зазначити реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, дані документа, що посвідчує особу) і виконати в ньому такі дії:

  • вказати реєстраційні дані (контактну інформацію, категорію випускник/ця поточного року або випускник/ця минулих років, потребу створення особливих (спеціальних) умов), вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет додаткового блоку та населений пункт в Україні або за кордоном, де він/вона планує проходити НМТ;

  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;

  • підтвердити бажання взяти участь у НМТ і надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру.


  • Зважте на те, що Український центр підготував демонстраційні варіанти тестів ( https://testportal.gov.ua/demonstratsijni-varianty-nmt/ ) з усіх предметів. Ця інформація допоможе вам у виборі предмета додаткового блоку, а про те, де можна пройти НМТ за кордоном, тут ( https://testportal.gov.ua/nmt-2023-de-bude-stvoreno-tymchasovi-ekzamenatsijni-tsentry-za-kordonom/ ).

    Після надсилання на обробку рекомендуємо переглядати інформацію в персональному кабінеті, і якщо там замість повідомлення про успішну реєстрацію і можливості сформувати сертифікат буде запис про потребу виправити недоліки, потрібно якнайшвидше це зробити. Перелік недоліків буде вказано (надання недостовірної інформації; ненадання копій документів або надання копій документів, які не відповідають вимогам законодавства; неможливість створення особливих (спеціальних) умов для проходження НМТ, зазначених у медичному висновку). Виправити і повторно надіслати все на перевірку до регіонального центру можна до 7 травня.

    Радимо не зволікати з реєстрацією, аби мати час для того, щоб усунути недоліки чи внести потрібні зміни.

    Після надсилання своїх даних на обробку з 3 квітня до 7 травня в персональному кабінеті ( https://my.testportal.gov.ua/cabinet/login ) вступник/ця матиме змогу вносити зміни до інформації про:

  • назву навчального предмета додаткового блоку, з якого бажає пройти тестування;

  • населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме в дні проведення НМТ;

  • потребу в проходженні НМТ під час додаткової сесії.


  • Для всіх охочих зареєструватися для участі в НМТ ми підготували відеоінструкцію, з якої вступники/ці дізнаються про те, на що варто зважати під час реєстрації, аби через 7 днів мати змогу сформувати в персональному кабінеті ( https://my.testportal.gov.ua/cabinet/login ) сертифікат учасника НМТ 2023 року.



    Докладна інформація про процедуру реєстрації — у рубриці «Процедура реєстрації ( https://testportal.gov.ua/nmt-2023-shho-potribno-znaty-pro-reyestratsiyu/#more-29491 )».

    Стежте за новинами на нашому сайті – і не пропустите жодної важливої інформації щодо реєстрації для участі в НМТ та проведення тестування.



    Огигінал новини «Вступ - 2023: 3 квітня ‒ старт реєстрації для участі в НМТ» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7839&param=India
    «Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php