Чат-бот ChatGPT склав медичний іспит USMLE на право працювати лікарем у США


Видання "Daily Mail" повідомило ( https://www.dailymail.co.uk/health/article-11732687/The-AI-doctor-ChatGPT-passes-gold-standard-medical-exam.html ), що ChatGPT склав медичний ліцензійний іспит Medical Licensing Exam (USMLE) на право працювати лікарем в США.

Чат-бот успішно відповів на 88,9% запитань та тестових задач із 350 медичних завдань при прохідному порозі 60%. В рамках наукового дослідження два практикуючих лікаря оцінювали відповіді chatGPT, а розбіжності в результатах тестів розглядав окремо третій експерт.

USMLE ( https://www.usmle.org/ ) - це іспит, який необхідно скласти, щоб мати право працювати лікуючим лікарем в США і ряді інших країн (Ізраїль, Нова Зеландія, Катар). Даний тест вважається одним з найскладніших медичних іспитів в світі, а його проходження підтверджує високий рівень знань і компетентності лікаря-початківця, наприклад, для студентів вищих курсів педіатричного спрямування або лікарів загальної практики з інших країн.

Під час аудиту ChatGPT з'ясувалося, що нейронна мережа забезпечила «принаймні одне важливе відкриття» у встановленні діагнозу, яке було «новим, неочевидним і клінічно надійним» в рамках своїх правильних відповідей.


Докладніше на сайті dailymail.co.uk ( https://www.dailymail.co.uk/health/article-11732687/The-AI-doctor-ChatGPT-passes-gold-standard-medical-exam.html )



За інформацією:
dailymail.co.uk ( https://www.dailymail.co.uk/health/article-11732687/The-AI-doctor-ChatGPT-passes-gold-standard-medical-exam.html ),
habr.com ( https://habr.com/ru/news/t/716192/ )





Додатково:

Science і Nature забороняють зараховувати ChatGPT як співавтора статей ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7761 )



Огигінал новини «Чат-бот ChatGPT склав медичний іспит USMLE на право працювати лікарем у США» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7771&param=Sweden
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php