Міністерство охорони здоров’я у співпраці з Міністерством цифрової трансформації розвиває цифрові навички медичних працівників


Цифрова компетентність у медичній сфері на сьогодні є невіддільною складовою компетенції професійної, адже робота в ЕСОЗ передбачає високий рівень цифрової грамотності медичних працівників.

Нагадаємо, що для стимулювання розвитку цифрової компетентності медичних працівників МОЗ вніс зміни ( https://moz.gov.ua/article/news/zminilis-umovi-atestacii-likariv-za-volodinnja-cifrovimi-navichkami-narahovuvatimut-dodatkovi-bali- ) до порядку проведення атестації лікарів, що передбачають нарахування додаткових балів під час атестації за підвищення рівня володіння цифровими компетенціями медичними працівниками.

На платформі «Дія. Цифрова освіта» з’явився ( https://osvita.diia.gov.ua/courses/regional-digital-transformation ) новий освітній серіал про регіональну цифрову трансформацію. Одна із серій цього серіалу присвячена темі цифрової медицини та змінам і пріоритетам, які зараз впроваджуються в цьому напрямі в нашій країні.

Цього тижня МОЗ долучається до національної інформаційної кампанії, що проводить Міністерство цифрової трансформації, стимулюючи навчання цифрових навичок. 

Проєкт дозволяє дізнатися більше про те, як посилювати себе у роботі, навчанні, спілкуванні та саморозвитку. Усі охочі можуть долучитися до інтерактивних завдань у соціальних мережах «Дія. Цифрова освіта».

«Сьогодні цифрові навички є необхідними для лікаря і суттєво впливають на його професійну діяльність, – говорить Марія Карчевич, заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку. – Постійний професійний розвиток, у тому числі і посилення цифрової грамотності медичних працівників, – одне із наших пріоритетних завдань»




Огигінал новини «Міністерство охорони здоров’я у співпраці з Міністерством цифрової трансформації розвиває цифрові навички медичних працівників» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7701&univ=ucr.ac.cr
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php