ЧНУ імені Петра Могили: Круглий стіл «Розробка нового рейтингу університетів онлайн-навчання: європейська перспектива»


8 листопада 2022 року представники ЧНУ імені Петра Могили долучилися до круглого столу «Розробка нового рейтингу університетів онлайн-навчання: європейська перспектива» організований міжнародним рейтингом Times Higher Education та Kaplan. Захід направлений на отримання досвіду та знання керівників вищої освіти в усьому світі.

Times Higher Education створює рейтинги ( https://euroosvita.net/index.php/?category=53 )університетів, щоб оцінити результативність університетів на світовій арені та надає достовірні дані про успішність університетів для студентів та їхніх сімей, науковців, керівників університетів, урядів і промисловості.

Серед учасників круглого столу були представники університетів Іспанії, Німеччини, Чехії та ін. Запрошеними представниками від нашого університету були т.в.о. проректора з наукової роботи та міжнародного співробітництва Алла Коваль, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків Олена Філімонова та провідний фахівець науково-дослідної частини Надія Гончарова.

Під час круглого столу були обговорені такі питання:

  • Як університети можуть гарантувати, що онлайн програми будуть високоякісними, інклюзивними та доступними для нової аудиторії?

  • За допомогою яких результатів або показників можна оцінити онлайн програми?

  • Представники ЧНУ імені Петра Могили поділилися з зарубіжними колегами досвідом проведення онлайн навчання в умовах війни, а також потребами і перспективами розвитку дистанційної освіти.

    За результатами обговорення планується публікація статті з визначеними рекомендаціями щодо розробки глобального онлайн-рейтингу університетів.



    Огигінал новини «ЧНУ імені Петра Могили: Круглий стіл «Розробка нового рейтингу університетів онлайн-навчання: європейська перспектива»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7672&univ=odu.edu
    «Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php