University of Sheffield: Університет Шеффілда запускає схему, щоб допомогти вченим, які постраждали від війни у своїй країні


Британський університет Шеффілда оголосив ( https://www.sheffield.ac.uk/news/university-sheffield-pledges-further-support-academics-seeking-sanctuary ), що запустить схему підтримки вчених у всьому світі, які були переміщені або постраждали від війни у своїх країнах, щоб допомогти останнім продовжити свої дослідження в університеті.

Нова схема спочатку забезпечить фінансування для трьох дослідників, які приїдуть до Шеффілда на термін до 12 місяців, щоб вони могли продовжувати свою роботу в безпечному середовищі. Він відкритий для будь-яких вчених у всьому світі, які рятуються від війни та переслідувань у своїх країнах.

Науковці мають до 13 листопада 2022 року подати заявки на Sanctuary International Visitors Support Scheme ( https://www.sheffield.ac.uk/jobs/sanctuary-international-visitors-support-scheme ) та вступити до Університету Шеффілда, щоб завершити свою роботу.

Цього року Шеффілдський університет об'єднався ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7537 ) з Київським політехнічним інститутом (КПІ) в Україні, щоб підтримати студентів і співробітників, які рятуються від війни в Україні. У рамках партнерства Шеффілд інвестував 20 000 фунтів стерлінгів у будівництво бомбосховищ для кампусу КПІ, розпочав наукову співпрацю та обмін персоналом, а також надав КПІ доступ до своїх бібліотек, приміщень тощо.

Докладніше на сайті sheffield.ac.uk ( https://www.sheffield.ac.uk/news/university-sheffield-pledges-further-support-academics-seeking-sanctuary )




Огигінал новини «University of Sheffield: Університет Шеффілда запускає схему, щоб допомогти вченим, які постраждали від війни у своїй країні» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7647&param=Malaysia
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php