ТСН: вчені з’ясували, чому в дорослому віці час летить так швидко


Дослідження вчених показало, що в міру старіння швидкість, з якою наш мозок отримує та обробляє зображення, поступово знижується, а це призводить до тимчасової невідповідності у спогадах.

Простіше кажучи, уповільнення швидкості візуалізації мозку призводить до прискорення сприйняття часу.

Про це пише ( https://studyfinds.org/ )Studyfinds.

"Люди часто дивуються, як багато інформації вони пам'ятають у юності. Однак річ зовсім не в тому, що в минулому їхній досвід був важливішим, просто оброблення даних відбувалося набагато швидше", — розповів вчений Адріан Бежан з Дюкського університету.

У міру нашого дорослішання в нашому мозку також дорослішають нерви та нейрони, збільшуючись у розмірах та ускладнюючись. Отже, нові нейронні сигнали (спогади) мають пройти довший шлях, ніж у молодості.

Наші нерви також погіршуються із віком, уповільнюючи потік електричних сигналів у нашій свідомості. Ці зміни означають, що для отримання та оброблення нових ментальних образів і спогадів потрібно більше часу, зазначили вчені.




tsn.ua ( https://tsn.ua/nauka_it/chomu-v-doroslomu-vici-chas-letit-tak-shvidko-vcheni-z-yasuvali-2158318.html )



Огигінал новини «ТСН: вчені з’ясували, чому в дорослому віці час летить так швидко» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7590&param=Germany
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php