Опубліковано рейтинг ЗВО за академічною успішністю у широкому спектрі галузей (URAP) 2021-2022 Field Based Ranking


Світовий рейтинг тепер включає понад 3000 університетів, які ранжуються за шістьма показниками, отриманими з InCites: статті, цитування, загальна кількість документів, загальний вплив статей, загальний вплив цитувань і міжнародна співпраця. Це глобальний рейтинг, заснований на дослідженнях.

Нещодавно опублікований Field Rankings ( https://urapcenter.org/cdn/storage/PDFs/aScBd9RS5qDzBjTH3/original/aScBd9RS5qDzBjTH3.pdf ) використовує ці показники для оцінки університетів у широкому спектрі галузей мистецтва та гуманітарних наук, соціальних і природничих наук.

Порівняно з попереднім виданням, кількість областей, в яких оцінюються університети, збільшилася з 62 до 79.

Цьогорічний рейтинг показує, що Китай продовжує лідирувати в галузі інженерії та технологій. Університет Цінхуа займає перше місце в області штучного інтелекту, хімічної інженерії, електротехніки, енергетики, інженерії навколишнього середовища, матеріалознавства, машинобудування, нанонаук і робототехніки.

Британські та американські університети продовжують домінувати в соціальних науках, медицині та науках про життя. Інші цікаві результати включають високі показники французьких закладів у галузі фізичних наук, де Університет Париж-Сакле є першим, а Університет Сорбонни другим, і Математичних наук, де Сакле є першим, а Сорбонна третьою.

Докладніше на сайті urapcenter.org ( https://urapcenter.org/ )




За інформацією:
urapcenter.org ( https://urapcenter.org/ ),
ireg-observatory.org ( https://ireg-observatory.org/en/ranking-news/urap-field-rankings-find-new-areas-of-excellence/ )



Огигінал новини «Опубліковано рейтинг ЗВО за академічною успішністю у широкому спектрі галузей (URAP) 2021-2022 Field Based Ranking» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7553&param=Iran
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php