НЕО в Україні: Програма стипендій MSCA4Ukraine від ЄС для українських дослідників (старт - у вересні 2022 р.)


Асоціація Європейських Університетів підтримує нещодавнє оголошення Європейської Комісії про нову програму MSCA4Ukraine ( https://marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu/news/commission-launches-scheme-to-support-displaced-scientists-from-ukraine ), що буде фінансуватися в межах програми Horizon Europe «Дії Марії Склодовської-Кюрі».

В межах відповіді ЄС на вторгнення російської федерації в Україну спеціальні стипендії MSCA4Ukraine будуть надані дослідникам з України.


Ця підтримка дозволить їм продовжувати роботу в академічних та неакадемічних організаціях у країнах-членах ЄС та країнах, асоційованих з Horizon Europe, зберігаючи зв’язки з дослідницькими та інноваційними спільнотами в Україні.

Конкурс із детальною інформацією про вимоги до заявки та інші критерії відбору буде опубліковано у вересні 2022 року та розповсюджено, зокрема через сторінку Horizon4Ukraine на Funding and Tenders Portal ( https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/ua-opportunities ).

Більше інформації про ініціативу - за посиланням ( https://eua.eu/resources/news/916-msca4ukraine-eu-fellowship-programme-for-ukrainian-researchers-to-be-launched-in-september.html ).




Огигінал новини «НЕО в Україні: Програма стипендій MSCA4Ukraine від ЄС для українських дослідників (старт - у вересні 2022 р.)» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7506&param=Spain
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php