УЦОЯО: де буде створено тимчасові екзаменаційні центри для складання МКТ і МТНК


27 червня розпочинається реєстрація для участі в магістерському комплексному тесті (МКТ) та/або магістерському тесті навчальної компетентності (МТНК), яка триватиме до 18 липня 2022 року включно.

Реєстрацію ( https://testportal.gov.ua/wp-content/uploads/2022/06/Lyst_reyestratsiya-MKT_MTNK_2022.pdf ) здійснюватиме приймальна комісія закладу вищої освіти. Для реєстрації вступник має надіслати на офіційну електронну адресу приймальної комісії або з використанням іншого, визначеного закладом вищої освіти каналу зв’язку скановані копії документів. Заповнюючи заяву-анкету ( https://testportal.gov.ua/wp-content/uploads/2022/06/Zayava-anketa-MKT_MTNK.pdf ) з інформацією, необхідною для оформлення екзаменаційного листка, потенційний магістр має вказати населений пункт ( http://testportal.gov.ua//wp-content/uploads/2022/06/Nakaz_582_perelik_nas_punktiv_MTNK_MKT.pdf ), у якому бажає пройти МТНК, МКТ.

Тестування можна буде пройти в тих містах України, де безпекова ситуація дозволяє створити екзаменаційні центри для проведення магістерських випробувань, а також у деяких містах за кордоном, де партнерські установи / організації готові підтримати проведення випробувань.

Нагадаємо, МКТ, МТНК ( https://testportal.gov.ua/vstupni-do-magistratury/ ) – комп’ютерні онлайн-тести для вступу на окремі спеціальності для здобуття магістерського ступеня, що відбуватимуться в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах (аналогічних до тих, що використовуватимуться для проведення НМТ).

Основні й додаткові сесії МТНК, МКТ проходитимуть у 21 області України та м. Києві. Наразі неможливо провести випробування в АР Крим, Донецькій, Луганській і Херсонській областях, місті Севастополь.

Зауважимо, що МТНК, МКТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, а отже, вступні випробування традиційно відбуватимуться на засадах прозорості та справедливості ー незалежно від того, де саме учасники їх проходитимуть.

Провести основну сесію заплановано тестування в 13 країнах Європи: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Франція і Чехія.




Огигінал новини «УЦОЯО: де буде створено тимчасові екзаменаційні центри для складання МКТ і МТНК» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7447&param=Finland
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php