Омбудсман: Презентовано «Довідник із громадянських (особистих), політичних та інших прав людини в умовах воєнного стану»


Довідник із громадянських (особистих), політичних та інших прав людини в умовах воєнного стану розроблений для правозахисників, представників громадських організацій, працівників органів державної влади, місцевого самоврядування та усіх, кого цікавлять питання реалізації та дотримання прав людини.

У довіднику ( https://www.undp.org/uk/ukraine/publications/human-rights-in-martial-law-hb ) містяться розʼяснення щодо 60 найбільш актуальних питань із правозастосування у сферах доступу до публічної інформації, звернень громадян та захисту персональних даних в у мовах воєнного стану.

У форматі «запитання – відповідь», довідник дає роз’яснення щодо нагальних правозахисних проблем, а зміст рекомендацій поділений за адресатами - для громадян та суб’єктів владних повноважень.

Зокрема, особливостей реалізації громадянами права на невтручання у приватне і сімейне життя, на доступ до інформації, на звернення до суб’єктів владних повноважень, підприємств, установ і організацій, на захист персональних даних, на об’єднання у політичні партії та громадські організації, на мирні зібрання тощо.

Завантажити Довідник:




Огигінал новини «Омбудсман: Презентовано «Довідник із громадянських (особистих), політичних та інших прав людини в умовах воєнного стану»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7429&univ=uestc.edu.cn
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php