Erudera: Японським університетам запропонували провести розслідування у відношенні іноземних студентів для запобігання шпигунства


Університетам Японії було наказано перевірити іноземних студентів і дослідників, щоб запобігти шпигунству з таких країн, як Китай.

Як повідомляє Reuters, японським університетам було запропоновано дослідити походження студентів, викладачів та дослідників, які мають зв'язки з іноземними урядами або установами з акцентом на оборонну сферу. Розслідування вважається важливим питанням для захисту національної безпеки Японії та обміну з університетами в Сполучених Штатах і по всій Європі , повідомляє Erudera.com ( https://erudera.com/news/japanese-universities-told-to-investigate-intl-students-prevent-espionage/ ).

Японські чиновники зазначили, що запит був необхідний після серії арештів вчених з Китаю в США.


В електронному листі, відправленому Reuters, посольство США в Японії заявило, що США намагатимуться допомогти Японії щодо проблем безпеки досліджень.

У 2020 році 45 університетів по всій Японії досягли домовленостей про програми обміну для студентів і вчених з кількома університетами Китаю, які були пов'язані з Народно-визвольною армією Китаю (НВАК), які могли включати технології, пов'язані з військовими.

Тоді повідомлялося, що китайські університети в списку ембарго США включали:

- Університет Бейхана в Пекіні
- Харбінський інженерний університет
- Харбінський технологічний інститут

У минулому році Ерудера повідомила, що Комісія національної безпеки зі штучного інтелекту (NSCAI) висловила стурбованість з приводу безпеки академічних досліджень ( https://collegenews.org/us-committed-to-protect-academic-research-from-china/ ).



Докладніше на сайті erudera.com >>> ( https://erudera.com/news/japanese-universities-told-to-investigate-intl-students-prevent-espionage/ )




Огигінал новини «Erudera: Японським університетам запропонували провести розслідування у відношенні іноземних студентів для запобігання шпигунства» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7408&param=Argentina
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php