Маріупольський держуніверситет перемістився в КНУБА, а Київський політехнічний інститут надасть допомогу Чернігівській політехніці


Kyiv Media ( https://kyiv.media/news/mariupolskyj-derzhuniversytet-peremistyvsya-v-kyyivskyj-knuba-a-kpi-bude-dopomagaty-chernigivskij-politehniczi ): Два зруйновані у Маріуполі університети продовжать свою роботу в інших містах. Зокрема, Маріупольський державний університет тимчасово “переїхав” до Києва, повідомив ректор вищого навчального закладу Микола Трохименко.

Освітній процес студенти та викладачі продовжать на базі Київського національного університету будівництва та архітектури.

“Зараз ми прагнемо зберегти наших викладачів, студентів та наукову базу, щоб після повного звільнення повернутися до рідного міста. Також на базі університету разом із міською владою Маріуполя плануємо розгортати великий центр допомоги нашим землякам. Мрія про мирний та відновлений Маріуполь продовжує жити у серцях маріупольців. Віримо, що так буде”, – наголосив Трофименко.

Відомо, що всі навчальні корпуси Маріупольського державного університету зазнали значних руйнувань внаслідок ворожих обстрілів.

Крім того, Приазовський державний технічний університет з Маріуполя тепер перебазувався до Дніпра.

Відомо також, що Київський політехнічний інститут надасть допомогу Національному університету «Чернігівська політехніка»


“Чернігівська політехніка постраждала через бомбардування. КПІ закупив 630 кв. м плівки для закриття вибитих шибок і замовив 2 акумулятори для заміни на пошкодженому автомобілі КамАЗ” — йдеться в повідомленні ( https://kpi.ua/2022-cpnu ).




Огигінал новини «Маріупольський держуніверситет перемістився в КНУБА, а Київський політехнічний інститут надасть допомогу Чернігівській політехніці» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7354&param=Turkey
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php