НБУ: Пам’ятна медаль "100 років Луганському національному університету імені Тараса Шевченка" випускається в обіг із 22 грудня 2021 року


Пам`ятна медаль `100 років Луганському національному університету імені Тараса Шевченка`


Дата випуску: 22.12.2021
Матеріал: нейзильбер


Опис:


Пам`ятна медаль присвячену одному з найстаріших закладів вищої освіти Луганщини, осередку освіти, науки та культури східного регіону України, що пройшов великий і славетний шлях. Сьомий рік поспіль Луганський національний університет імені Тараса Шевченка здійснює освітню діяльність у м. Старобільськ, до якого вимушений був тимчасового переміститися після окупації м. Луганськ.

НБУ: Пам’ятна медаль \ ( /prog/data/upimages/banner_medal_100_rokiv_lnu-2021.jpg )


На аверсі медалі розміщено: на дзеркальному тлі – фрагмент логотипа Луганського національного університету імені Тараса Шевченка – сова та написи: …І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ, Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ… (півколом); унизу: малий Державний Герб України та написи УКРАЇНА/2021; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч від сови).

На реверсі медалі на дзеркальному тлі зображено головний корпус університету, який із 2014 року знаходиться на тимчасово окупованій території у м. Луганськ (побудований за авторським проєктом архітектора О. Г. Молокіна) та розміщено написи: 100 РОКІВ (під будівлею), ЛУГАНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ (угорі півколом), ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА (унизу півколом).



Огигінал новини «НБУ: Пам’ятна медаль "100 років Луганському національному університету імені Тараса Шевченка" випускається в обіг із 22 грудня 2021 року» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7182&univ=mendelu.cz
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php