Представники трьох ЗВО здобули призові місця у Першому Національному хакатоні з кіберзахисту


15—19 листопада в Києві проходив Перший Національний хакатон із кіберзахисту, який організували Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації України спільно з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна».

У ньому взяли участь 16 команд із сектора безпеки та оборони, освітніх і наукових закладів України. Змагання проходили за трьома напрямками:

- Кіберзахист об’єктів критичної інфраструктури.

- Виявлення, реагування та запобігання кібератакам на об’єкти кіберзахисту.

- Добування (збір), оброблення, аналіз і відображення інформації з відкритих джерел (OSINT) для виявлення та запобігання кібератакам і кіберінцидентам.


Менторами й суддями були провідні міжнародні й вітчизняні експерти. Мета хакатону полягає у стимулюванні розвитку інновацій, обміні знаннями та співпраці між оборонним та ІТ-секторами країни, науковцями та експертами кіберзахисту.

Переможцями стали:

- у першій категорії хакатону: команда Державного науково-дослідного інституту технологій кібербезпеки та захисту інформації (1 місце), NPC Ukrenergo (2 місце), Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (3 місце);

- у другій категорії перемогли: команда кіберполіції (1 місце), Команда Служби безпеки України (2 місце), команда Державного центру кіберзахисту (3 місце);

- у третій категорії перемогли: Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (1 місце), Київський національний університет імені Тараса Шевченка (2 місце), а також Харківський національний університет Повітряних Сил ім. І. Кожедуба ( 3 місце).

Також команда Code Defenders ІСЗЗІ КПІ виборола особливий приз — вона отримає фінансування на проходження курсу з кібербезпеки від НАТО.





За інформацією:
cip.gov.ua ( https://cip.gov.ua/ua/news/pershii-nacionalnii-kiberkhakaton-viznachiv-peremozhciv ),
kpi.ua ( https://kpi.ua/node/18883 )



Огигінал новини «Представники трьох ЗВО здобули призові місця у Першому Національному хакатоні з кіберзахисту» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7139&univ=leeds.ac.uk
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php