Щоб після рішення Верховного Суду члени НАЗЯВО знову були повноважні було розробилено законопроект №6197


Пленарний тиждень Верховна Рада розпочне з розгляду законопроекту по НАЗЯВО

Для того, щоб після рішення Верховного Суду ( https://yur-gazeta.com/golovna/vs-viznannya-protipravnim-konkursnogo-vidboru-chleniv-nazyavo-ne-e-pidstavoyu-dlya-avtomatichnoyi-pe.html ) члени НАЗЯВО знову були повноважні, Наталія Піпа разом зі своїми колегами по профільному комітету (Бабак, Грищук, Гришина, Коваль, Кириленко, Колебошин та Павленко), а також з головою парламенту Стефанчуком, розробили та зареєстрували законопроект №6197 ( https://www.kmu.gov.ua/bills/proekt-zakonu-pro-vnesennya-zmin-do-deyakikh-zakoniv-ukraini-shchodo-funktsionuvannya-natsionalnogo-agentstva-iz-zabezpechennya-yakosti-vishchoi-osviti ) «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти».

Цікаво, що Громадська рада при Міністерстві освіти і науки України звертаючись до Міністра освіти і науки і народних депутатів зазначила наступне: «Вважаємо, що більша частина законопроекту присвячена не подоланню встановлених Судом правових колізій, а створенню умов для продовження строку повноважень членів Агентства особам, призначення яких у 2018 році було визнано Судом протиправним. Законопроект взагалі не пройшов громадське обговорення, що відповідає найгіршим практикам урядування. Щодо цього законопроекту було надано негативний висновок Головного науково-експертного управління Верховної Ради України. Проект зазнав нищівної критики від громадськості та експертної спільноти у засобах масової інформації та соціальних мережах».

Сам позивач у цій справі Андрєєв Микита також прокоментував зміст законопроекту 6197, що розглядатиметься на найближчому пленарному тижні. Він вказав, що твердження про неможливість видачі дипломів магістрам найближчим часом є нічим іншим, ніж свідомою маніпуляцією, адже конкурс по обранню нового складу НАЗЯВО знаходиться на фінальному етапі.

Наразі законопроект був підтриманий одноголосно у Комітеті з питань науки, освіти та інновацій, тепер його долю вирішуватиме зал парламенту.

Докладніше на сайті : informator.press ( https://informator.press/plenarnyy-tyzhden-verkhovna-rada-rozpochne-z-rozghliadu-zakonoproektu-po-nazyavo/ )




Огигінал новини «Щоб після рішення Верховного Суду члени НАЗЯВО знову були повноважні було розробилено законопроект №6197» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7111&univ=msstate.edu
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php