"АрміяInform": Понад 450 першокурсників ХНУПС імені Івана Кожедуба урочисто присягнули на вірність українському народові


Понад 450 першокурсників Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба урочисто присягнули на вірність українському народові.

Розпочався захід хвилиною мовчання на вшанування пам’яті курсантів-льотчиків, які загинули в авіакатастрофі військового літака Ан-26Ш.

Далі першокурсників привітав Командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Микола Олещук.

— Відсьогодні ви стали справжніми захисниками України. Попереду вас очікує цікаве навчання, яке дасть необхідні знання та навички для становлення на офіцерських посадах, — зазначив генерал-майор Микола Олещук.

Варто зазначити, що цьогоріч до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та Військового коледжу сержантського складу ХНУПС на перший курс вступили більше ніж 650 осіб, з яких майже 50 брали участь у бойових діях на сході України. Чимало з них мають державні нагороди. Також військовий однострій приміряли 113 дівчат, які навчатимуться за різними напрямками підготовки.

— Під час первинної військово-професійної підготовки у польових таборах першокурсники пройшли складні випробування за стандартами НАТО та отримали відповідні сертифікати,
— розповів заступник начальника університету з навчальної роботи полковник Костянтин Васюта. — Також цього року ми відкрили нову спеціалізацію, де курсанти вивчатимуть бойове застосування та експлуатацію безпілотних авіаційних комплексів стратегічного й оперативно-стратегічного призначення. Окрім цього, вперше здійснили набір військових системних адміністраторів, які після випуску виконуватимуть завдання кібернетичного захисту систем автоматизації телекомунікаційних систем Повітряних Сил.



armyinform.com.ua ( https://armyinform.com.ua/2021/08/pershokursnyky-harkivskogo-naczionalnogo-universytetu-povitryanyh-syl-prysyagnuly-na-virnist-ukrayinskomu-narodovi/ )



Огигінал новини «"АрміяInform": Понад 450 першокурсників ХНУПС імені Івана Кожедуба урочисто присягнули на вірність українському народові» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7023&univ=uni-klu.ac.at
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php