Nature Index: Google Scholar представив найвизначніші статті у 2021 році


Не зважаючи на те, що дослідження COVID-19 є лідером серед найбільш цитованих результатів цікавість до робіт про штучний інтелект продовжує набирати обертів більше ніж будь-яка інша тематика.

Google Scholar опублікував щорічний рейтинг найбільш цитованих публікацій.


Статті, пов'язані з COVID-19, обійшли дослідження зі штучного інтелекту в щорічному списку найбільш цитованих публікацій в базі даних Google Scholar. Найбільш високо цитована робота про COVID-19, опублікована в The Lancet на початку 2020 року, на сьогоднішній день зібрала понад 30 000 цитат.

Але, в базі даних з майже 400 мільйонами наукових праць та іншої наукової літератури, дослідження щодо штучного інтелекту (ШІ) не тільки не випали зі списку високо цитованих статей а знову продовжують накопичувати величезну кількість звернень за останній рік.

Рейтинг Google Scholar Metrics 2021 ( https://scholar.googleblog.com/2021/07/2021-scholar-metrics-released.html ) відстежує статті, опубліковані між 2016 і 2020, і включає цитати з усіх статей, які були проіндексовані в Google Scholar станом на липень 2020 року. Google Scholar є найбільшою базою даних у світі.


Докладніше на сайті natureindex.com >>> ( https://www.natureindex.com/news-blog/google-scholar-reveals-most-influential-papers-research-citations-twenty-twenty-one )





euroosvita.net ( https://euroosvita.net/ ) за інформацією:
natureindex.com ( https://www.natureindex.com/news-blog/google-scholar-reveals-most-influential-papers-research-citations-twenty-twenty-one )



Огигінал новини «Nature Index: Google Scholar представив найвизначніші статті у 2021 році» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7014&univ=upc.edu
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php