Омбудсман: Харківський університет Повітряних сил недостатньо фінансується Міністерством оборони


У Вінницькому гарнізоні перевірили дотримання прав і свобод військовослужбовців Повітряних сил

Фахівець із захисту прав військовослужбовців Секретаріату Уповноваженого Верховної ради з прав людини відвідав з моніторингом Командування та військові частини зі складу Повітряних сил Збройних Сил України, розташованих у Вінницькому гарнізоні.

В цілому перевірка засвідчила, що права та свободи військовослужбовців дотримуються, а їх соціально-економічне забезпечення знаходиться на належному рівні.

Проте, є питання, які потребують негайного вирішення. Так, з військової служби звільняються досвідчені військові льотчики. Вони працевлаштовуються пілотами комерційних авіакомпаній. Причиною цього є не тільки неконкурентна зарплата військових льотчиків на ринку праці, а й недостатня кількість заходів з боку держави для підвищення престижу військової служби.

Харківський університет Повітряних сил ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1970 ) недостатньо фінансується Міністерством оборони. Через це, курсанти - контрактники не отримують грошову підйомну допомогу. Забезпечення житлом військовослужбовців залишається найактуальнішою проблемою, як для Вінницького гарнізону так і для інших пунктів дислокації частин та з’єднань Повітряних сил.

За результатами моніторингу надіслано відповідні звернення до Міністерства оборони України.



ombudsman.gov.ua ( http://www.ombudsman.gov.ua/ua/all-news/all-activity/10918-ir-u-vinnitskomu-garnizoni-perevirili-dotrimannya-prav-i-svobod-vijskovo/ )




Додатково:

Омбудсман: До Київського університету культури охоронці не пустили працівників Офісу Уповноваженого ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5662 ) (Після цього співробітники Офісу Омбудсмена викликали поліцію. Але протягом години працівники патрульної поліції так і не прибули на виклик...)

Що робить поліція в НМУ ім. Богомольця?: Як віртуальна "адміністрація" перетворює медичний виш на «ЗОНУ» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5793 )

НІСД: «Трудова міграція громадян України за кордон: виклики та шляхи реагування» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5765 )



Огигінал новини «Омбудсман: Харківський університет Повітряних сил недостатньо фінансується Міністерством оборони» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5808&univ=tue.nl
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php