Дні НАТО у Харківському національному університеті Повітряних Сил ім. І. Кожедуба


25 жовтня 2017 року в університеті ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1970 ) відбулися заходи “Днів НАТО” в Україні. Делегацію представників НАТО очолив генерал-майор Одд Егіл Педерсен, який відмітив, що спілкування з курсантами та науково-педагогічними працівниками університету носить, в першу чергу, інформаційний характер. За підтримки НАТО та держав – членів Альянсу Збройні Сили України підвищують обороноздатність, а також продовжують реформування, щоб досягти сумісності з оборонною сферою іноземних партнерів, підкреслив голова делегації.

Як наголосив начальник університету генерал-майор Андрій Алімпієв: “Для університету співпраця з представниками країн НАТО має неоціненне значення, оскільки доповнює процес реформування наших Збройних Сил та робить інтеграцію університету в європейську та євроатлантичну систему військової освіти комплексною та всеохоплюючою. Стратегічною метою нашої країни є курс на набуття членства в НАТО. Для цього ми повинні максимально використати можливості діалогу та практичного співробітництва з метою забезпечення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України“.

Під час “Днів НАТО” учасники обговорили питання щодо структури цієї організації та системи підготовки кадрів, чим займається НАТО, політику НАТО після Варшавського саміту та перспективи співпраці з Україною. Спілкування в навчальних аудиторіях з курсантами та викладачами проходило англійською мовою.

В ході сумісної роботи представники НАТО надали високу оцінку рівню фахових знань курсантів та офіцерів, відмітили їхню активність та дружню атмосферу зустрічі. Також учасниками “Днів НАТО” було висловлено глибоку впевненість у необхідності подальшої співпраці. Найактивніші учасники заходу були заохочені цінними подарунками нашими західними партнерами.


Перейти на сайт hups.mil.gov.ua ( http://www.hups.mil.gov.ua/dni-nato-v-universiteti/ )


hups.mil.gov.ua ( http://www.hups.mil.gov.ua/dni-nato-v-universiteti/ )




Додатково:

ПРЕДСТАВНИКИ НАТО ВІДВІДАЛИ ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПОВІТРЯНИХ СИЛ ІМ. І. КОЖЕДУБА ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5382 )



Огигінал новини «Дні НАТО у Харківському національному університеті Повітряних Сил ім. І. Кожедуба» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5426&univ=washington.edu
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php