Сумський державний університет переміг у Національному конкурсі Industry 4.0 Ukraine


Проект «Машинне навчання для автономних систем», створений науковцями Сумського державного університету, виборов першість у номінації «Найкращий вітчизняний продукт» Національного конкурсу Industry 4.0 Ukraine ( http://awardsua.tech ). Розробники проекту В’ячеслав Москаленко та Артем Коробов.

Дослідники розробляють алгоритми високоефективного машинного навчання та методи автоматизації збору даних для автономних систем. Завдання даного проекту полягає в тому, щоб безпілотні літальні апарати могли використовувати свої камери для автономного розпізнавання та класифікації 3D-об'єктів, високошвидкісної передачі даних на інші дрони, а також запису координат без постійного спостереження оператора.

Проект створено на базі стартап-центру СумДУ «New Generation» ( https://www.facebook.com/ssu.new.generation/ ) (кординатор Андрій Півень). Також розробники зареєстрували власну компанію «Molfar Technologies», яка увійшла до 1-ої версії «Industry 4.0 landscape Ukraine» ( http://industry4-0-ukraine.com.ua/2017/09/19/industry-4-0-landscape-ukraine-2017-version-1-0/ ) - перелік найбільш інноваційних компаній у сфері Industry 4.0.

Організатори національного конкурсу: - IS Events Group - маркетингове агентство повного циклу, що спеціалізується на ринку ІТ та телекомунікацій та АППАУ – Асоціація Підприємств Промислової Автоматизації України, представляє інтереси української спільноти вендорів, інтеграторів, підтримує розвиток інноваційних вітчизняних продуктів та сприяє об’єднанню бізнес компаній та науковців для виходу на міжнародні ринки.

Наразі СумДУ є членом АППАУ, що створює перспективи до спільної участі у наукових грантах та розробках, доступу до європейських мереж експертів і лабораторій. Також перше місце отримав партнер СумДУ - ТОВ "ЕЛІУС- М" в номінації продукт року в IOT і промисловому інтернеті з роботою «Діагностика стану механізмів»




sumdu.edu.ua ( http://sumdu.edu.ua/ukr/news/9191-9191.html )




Додатково:

СумДУ першим серед українських вишів увійшов до рейтингу кращих молодих університетів світу від QS ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5287 )



Огигінал новини «Сумський державний університет переміг у Національному конкурсі Industry 4.0 Ukraine» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5380&univ=uchile.cl
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php