НМУ імені О.О.Богомольця – перший медичний ВНЗ в Україні, який успішно пройшов престижний міжнародний аудит QS STARS


Протягом півроку Національний медичний університет імені О.О. Богомольця проходив незалежний зовнішній аудит міжнародної рейтингової системи QS Stars University Rankings ( http://www.topuniversities.com/ ) (Лондон, Великобританія).

За результатами аудиту Національний медичний університет імені О.О. Богомольця отримав 3 зірки QS Stars (з 5 можливих), ставши першим та єдиним медичним ВНЗ в Україні, який отримав таку високу загальну оцінку. Сьогодні лише 178 кращих ВНЗ світу, які входять до ТОП-групи рейтингу QS World University Rankings, мають зірки якості QS Stars, серед яких 15% мають три зірки.

QS Stars University Rankings оцінює ВНЗ за понад 50 різними показниками у 8-10 категоріях, аналізуючи статистичні дані та проводячи опитування серед роботодавців, міжнародних партнерів, представників академічної спільноти університету. За підсумками бальної оцінки у кожній категорії присуджується від однієї до п’яти зірок, а за загальною кількістю балів присуджується підсумковий загальний рейтинг.

Найвищий бал та оцінку в 5 зірок НМУ імені О.О. Богомольця отримав за такими напрямами: якість навчання, соціальна спрямованість, умови навчання та інфраструктура.

У процесі аудиту QS Stars виявилися не лише сильні сторони НМУ імені О.О. Богомольця, але й ті аспекти діяльності університету, які мають суттєві резерви зростання для досягнення міжнародного рівня конкурентоспроможності освітніх і науково-дослідних послуг.

За результатами аудиту, QS Stars University Rankings склав для НМУ «дорожню карту» підвищення конкурентоспроможності, яка буде включена у стратегічну програму розвитку університету. Найважливіша роль в ній відведена розвитку науково-дослідного потенціалу та міжнародній співпраці.
Результати аудиту НМУ імені О.О. Богомольця будуть внесені до міжнародної бази QS Stars University Rankings, що дозволить абітурієнтам з усього світу отримати максимальну інформацію про навчальний заклад.

QS Stars University Rankings сьогодні є одним з основних інструментів при пошуку університету для навчання абітурієнтами з усього світу.

НМУ імені О.О.Богомольця – перший медичний ВНЗ в Україні, який успішно пройшов престижний міжнародний аудит QS STARS ( /prog/data/upimages/nmu_qsstars16.jpg )



nmu.ua ( http://nmu.ua/news/nmu-pershyj-medychnyj-vnz-v-ukrayini-yakyj-otrymav-zirky-yakosti-v-qs-stars-university-rankings/ )




Додатково:

Головний редактор міжнародного рейтингу Webometrics вперше відвідав Україну та виступив у НМУ імені О.О.Богомольця ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4961 )



Огигінал новини «НМУ імені О.О.Богомольця – перший медичний ВНЗ в Україні, який успішно пройшов престижний міжнародний аудит QS STARS» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4974&univ=nsu.ru
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php