ЗДМУ: Інноваційні технології в медичній освіті


22 квітня у Запорізькому державному медичному університеті відбулася Всеукраїнська науково-методична конференція з міжнародною участю "Впровадження інноваційних технологій в медичну освіту: проблемно-орієнтоване навчання та віртуальні пацієнти".

За допомогою відеоконференцзв’язку до дискусії в аудиторії, де були присутні близько 200 учасників, приєдналися координатори та учасники міжнародних проектів «Темпус» та «Еразмус+» з Лондона, Салонік, Астани, Караганди, Тбілісі та багатьох міст України.

Конференція стала своєрідним проміжним підсумком реалізації проекту «Темпус» в Запорізькому державному медичному університеті і майданчиком для поширення досвіду проблемно-орієнтовного навчання у вищих навчальних закладах України.

Завдяки гранту від Євросоюзу, у ЗДМУ створено сучасний Медичний освітній центр і 4 PBL-аудиторії, обладнані інтерактивними дошками, проекторами, комп'ютерами, ноутбуками, розмножувальною технікою, що дозволило впровадити в навчальний процес технологію віртуальних пацієнтів.

Спеціально для цього проекту адаптовані кейси матеріалів, надані партнерами з лондонського університету Святого Георга, розроблені програми і підготовані викладачі-тьютори, створена електронна бібліотека. За цією технологією вже навчаються чотири групи студентів спеціальності «лікувальна справа».

Учасники конференції дійшли висновку, що проект проблемно-орієнтованого навчання значно не лише посилює мотивацію студентів до навчання, а й стимулює розвиток клінічного мислення.

zsmu.edu.ua ( http://www.zsmu.edu.ua/nov_561.html )



Огигінал новини «ЗДМУ: Інноваційні технології в медичній освіті» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4016&univ=uestc.edu.cn
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php