У школах Вінницької області з'явиться новий предмет - християнська етика


У всіх школах Вінницької області з початком навчального року запровадять вивчення нової дисципліни "Основи християнської етики".

Про це під час організаційного засідання, присвяченого вшануванню пам’яті князя Київського Володимира Великого повідомив Ігор Івасюк, заступник голови Вінницької ОДА.

Як зазначив Івасюк, у регіоні є всі умови для запровадження цієї дисципліни. Чи це буде окремий курс чи додаток до предмету "Етика" поки не відомо, але точно відомо, що предмет викладатимуть не більше одного уроку в тиждень.

З нововведенням згодилися представники духовенства регіону та наголосили, що це буде ознайомлення з викладеними у Біблії основами християнства, а не агітація за будь-яку конфесію.

Також і Ігор Івасюк зазначив, що "Християнська етика" як навчальний предмет не матиме конфесійної причетності, а викладатиме її не священнослужитель, а педагог.

Довідка. За даними облдержадміністрації станом на 1 вересня 2010 у Вінницькій області діють 2052 релігійні організації 35 конфесій. Найвпливовішою складовою релігійного життя в області залишається православ'я — 1259 релігійних організацій, що становить 61,3% релігійної мережі.

vn.20minut.ua ( http://vn.20minut.ua/Vira/u-shkolah-z-yavit-sya-novij-predmet-hristiyans-ka-etika-10440959.html )



Додатково:

Лілія Гриневич: «Примирення – це ключове слово для нашого майбутнього» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3911 )

«Урядовий кур’єр»: В Україні вперше переклали Коран українською мовою ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3862 )

Предотвращение насилия в школе: пособие UNESCO для учителей ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3595 )

В Ужгороді студентів запрошують на Божественну Літургію ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3575 )



Огигінал новини «У школах Вінницької області з'явиться новий предмет - християнська етика» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3975&univ=unizg.hr
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php