WIPO: Американські університети лідирують за кількістю патентів


Всесвітня організація інтелектуальної власності (WIPO) оприлюднила свій звіт щодо патентної активності у 2014 році. США подали найбільшу кількість заявок за процедурою РСТ, за ними йдуть Японія та Китай. Звіт засвідчив значне зростання патентної активності у Франції та Великобританії, за зниження у Бразилії, Росії та Південній Африці.

Швидке зростання патентної активності забезпечили телекомунікаційні компанії у Китаї та Сполучених Штатах. Провідним патентним заявником згідно із РСТ (Угодою про патентну кооперацію) визнано компанію Huawei Technologies Co Ltd, за нею слідують американська компанія Qualcomm Inc та ZTE Corp Китаю.

Каліфорнійський університет із 413 опублікованими заявками посів перше місце серед навчальних закладів, причому дев'ять місць у верхній частині таблиці також зайняли американські університети. Кращим азіатським учасником став Сеульський національний університет, що посів десяте місце, а кращим європейським інститутом став Технічній університет Данії.

До першої десятки університетів або університетських систем за кількістю опублікованих заявок за процедурою РСТ увійшли:

Каліфорнійський університет (за системою)
Масачусетський технологічний інститут
Техаський університет (за системою)
Гарвардський університет
Університет Джонса Хопкінса
Стенфордський університет
Колумбійський університет
Каліфорнійський технологічний інститут
Пенсільванський університет
Сеульський національний університет.

Докладніше на сайті Всесвітньої організації інтелектуальної власності WIPO ( http://www.wipo.int/pressroom/en/articles/2015/article_0004.html )



За інформацією: ireg-observatory.org ( http://ireg-observatory.org/en/index.php/270-american-universities-ahead-for-patents )
Переклад:
Михайленко Ігор ( https://euroosvita.net/index.php/?category=46&id=1613 ) /Оксана Бурдик
для euroosvita.net ( https://euroosvita.net/?category=8&id=225 )



Додатково:

Показники винахідницької активності наукових установ академічного профілю та навчальних закладів України ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3931 )



Огигінал новини «WIPO: Американські університети лідирують за кількістю патентів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3972&univ=cityu.edu.hk
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php