Університети столиці Казахстану об'єднають


В Алмати 42 вищих навчальних заклади будуть об'єднані до декількох десятків.



Про це під час прес-ланчу з журналістами повідомила заступник акима міста Зауреш Аманжолова.

При цьому в акімату запевнили, що процес об'єднання і скорочення університетів в більші кластери ніяк не торкнеться самих учнів, а абітурієнти в такому випадку будуть проінформовані. У той же час замакіма змогла назвати більш точну кількість вузів, які будуть об'єднані, так як це питання поки що ще опрацьовується спільно з Міністерством освіти і науки.

«Зі студентами нічого не відбудеться. Зміниться лише форма управління, а ніхто з них не постраждає. Буде вузів близько 10, може, навіть більше. Остаточною цифри ще немає. Але не два і не п'ять», - сказала вона.

У той же час, як підкреслив начальник управління молодіжної політики акімату Алмати Санжар келих, спочатку передбачалося скоротити близько 10 вузів, однак цей процес виявився більш складним, оскільки кожен навчальний заклад має свою специфікацію, фінансову і господарську основу, внаслідок чого неминучі конфлікти між керівним складом.

Нагадаємо, раніше скоротити число університетів по всій республіці запропонував міністр освіти і науки Бакитжан ​​Жумагулов. Тоді він висловив думку, що з 140 діючих університетів різної форми власності має залишитися всього 50. Решта вузів, говорив Жумагулов, повинні бути академіями, а їх загальна кількість не повинна перевищувати 100 одиниць.



Огигінал новини «Університети столиці Казахстану об'єднають» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2763&univ=gla.ac.uk
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php