Китай намагатиметься стати світовою технологічною державою до 2049 року


Китай намагатиметься стати світовою технологічною державою до 2049 року і лідером у сфері інновацій та технічного прогресу. Про це говориться в опублікованому 23 вересня китайським урядом документі з поглиблення реформи науково-технічної системи й прискоренню темпів створення національної системи інновацій.

В даному документі ЦК КПК та Держрадою КНР висвітлено пропозиції для реалізації Державної середньо - та довгострокової програми науково-технічного розвитку на 2006-2020 рр. Документ закликає внести більше зусиль з поглиблення реформи науково-технічної системи та прискоренню темпів створення національної системи інновацій за для того, щоб закласти основу в перетворення країни у світову технологічну державу під час святкування столітньої річниці утворення Нового Китаю у 2049 році.

Доля фінансових фондів на потреби науково-дослідницьких робіт в загальному обсязі ВВП країни повинна досягти 2,2 % в період 12-ї п’ятирічки /2011-2015 рр./, та більше за 2,5 % до 2020 року, говориться в документі. А середній рівень вкладень для великих та середніх промислових підприємств в сфері науково-технічних розробок повинен підвищитись до 1,5 % від їх доходів у період 12-й п’ятирічки.

Необхідно прискорити розвиток стратегічних нових галузей промисловості, таких як енергозберігаюча та природоохоронна сфера, інформатика нового покоління, біотехніка, передове виробництво обладнання, освоєння нових джерел енергії, вказується в документі.

Добавлена вартість продукції стратегічних нових галузей промисловості повинна скласти біля 8 % в загальному об’ємі ВВП країни до 2015 року та 15 % до 2020 року, відмічається у документі.



Додатково:

У 2020 році 40% випускників ВНЗ будуть китайцями та індусами ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2063 )

При Пекинском университете создан Станфордский центр
( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1734 )
Беларусь внедрит опыт Китая при создании индустриального парка ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1789 )

"Новітні технології у навчальному процесі " ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1593 )
Аналітична записка (Національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України)




Огигінал новини «Китай намагатиметься стати світовою технологічною державою до 2049 року» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2182&univ=ucr.ac.cr
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php