М. Згуровський передав доопрацьований законопроект в Кабмін


Доопрацьований законопроект «Про вищу освіту», головою робочої групи якого був ректор Національного технічного університету України Михайло Згуровський передали до Кабінету Міністрів України. Про це ІА «Наголос» повідомили у прес-службі вишу.

«На виконання Витягу з протоколу №55 засідання Кабінету Міністрів України від 25 липня 2012 року робоча група працювала над узгодженням зауважень до проекту Закону України «Про вищу освіту» спільно з представниками Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Державної податкової служби. Переважну більшість зауважень вищезазначених відомств, які не змінюють концепцію проекту Закону України «Про вищу освіту», було враховано і внесено відповідні зміни в законопроект», - йдеться у повідомленні.

При цьому, як зазначають у КПІ, залишились норми, з яких робоча група не дійшла згоди з представниками вищезазначених органів державного управління, оскільки зауваження цих відомств суттєво змінюють концептуальні засади законопроекту.

«Ці неузгоджені питання потребують остаточного вирішення на рівні Кабінету Міністрів України», - зауважили у прес-службі.

До речі, ознайомитися із тим, як триває робота по законопроекту «Про вищу освіту» можна у публікаціях ІА «Наголос».

Текст остаточного рішення робочої групи М. Згуровського можна завантажити тут ( http://www.nagolos.com.ua/img/zstored/files/zakon_pro_vo.doc ).


Додатково:



Закон «Про вищу освіту» має запрацювати з 1 вересня ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1596 )

Сьогодні на рівні управління освітніми процесами в Україні можна вирізнити такі тенденції: ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2136 ) Рішення приймають або персонально міністр, або ж вузьке коло “втаємничених”...

Автономізація університетів як складова реформи вищої освіти в Україні ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2112 )
(Аналітична записка Національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України)

Інформацію про 10 кращих ВНЗ України в рейтингу «Топ-200 Україна» представлено на сайті IREG Observatory ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1934 )

Михайло Згуровський: Реформа вищої освіти — необхідний чинник суспільних перетворень ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1494 )



Огигінал новини «М. Згуровський передав доопрацьований законопроект в Кабмін» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2137&param=Switzerland
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php